Dačić se dirljivim rečima oprostio od Laneta Gutovića: Bio sam ubeđen da ćeš nam se vratiti!

Autor: Republika

Vesti

25.08.2021

20:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izrazio je veliko žaljenje povodom smrti jednog od najvećih srpskih glumaca Milana Gutovića i uputio najdublje saučešće porodici, prijateljima i kolegama.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ivica Dačić uputio telegram saučešća porodici Laneta Gutovića

- Sa velikim žaljenjem primio sam vest da nas je napustio Milan Gutović, bio sam ubeđen kao i svi koji ga vole i poštuju da će prebroditi zdravstvene tegobe i vratiti se svima nama koji već decenijama uživamo u njegovoj umetnosti - naveo je Dačić.

Dačić je naveo da je Gutović bio jedan od najvećih majstora srpske scene, "gde god da se pojavio, u pozorištu, na filmu, na televiziji, u kabareu".

- Nismo imali, a nećemo ni imati nikoga ko će moći da nadmaši Lanetov dar da protumači ljudski karakter i da nam to pokaže direktno i snažno. Uz njegov neponovljivi osmeh - naveo je Dačić.

Foto: ST/A. Nalbantjan

Glumac Lane Gutović preminuo je danas u 76. godini života

Kazao je i da njegovim odlaskom srpska scena ostaje bez velikana na čijem delu su odrastale generacije koje su ga poštovale i radovale se svakom njegovom novom liku.


- Porodici, prijateljima i kolegama Milana Laneta Gutovića upućujem izraze najdubljeg saučešća - navodi se u saučešću Dačića.

Telegram saučešća povodom smrti Gutovića uputio je i šef Poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević, koji je naveo da je Gutović ceo život posvetio glumačkim ostvarenjima.

Milićević je ocenio da će domaće i inostrane generacije pamtiti "njegov jedinstveni stil rada, genijalno glumačko umeće i britke reči humora kojima je inspirisao mnoge da uvek pomeraju granice".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading