(VIDEO) A OD DRUGOVA...! Na proslavi 18. rođendana Jovana Vićentića iz Radenkovića svi su zanemeli zbog jednog poklona!

Autor:

Vesti

25.08.2021

10:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovan Vićentić iz Radenkovića u Mačvi u subotu je proslavio 18. rođendan, a jedan poklon koji je dobio oduševio je mnoge.

Republika

Foto: Printskrin

Jovan Vićentić na svom rođendanu

 

Naime, Jovan je od svojih drugara iz folklornog ansambla "Đido" iz Bogatića dobio ždrebe, prelepu sedam meseci staru lipicanerku.

Kada sam video ždrebe, zanemeo sam. Adrenalin je rastao i počeo sam da se tresem od sreće. Gledam, a ne verujem da sam dobio poklon koji sam toliko želeo, a ni slutio nisam da ću ga dobiti - priča Jovan, priznajući da mu je poklon prijatelja sa folklora najdraži od svih koje je dobio.

I preko ozvučenja pod šatorom u kome je bilo čak 550 gostiju je oglašeno da je stigao neobičan poklon, pa su se gosti sjatili iz šatora na ulicu da ga osmotre i da mu se dive.

Foto: Printskrin

Jovan Vićentić sa poklonom, lipicanerkom Đidi

 

Jovan nije sakrivao radost i ushićeno je ljubio svoju mezimicu u čelo, pa je i pozirao su pred fotografima i snimateljima.

- Odveo sam je u boks, nahranio i još tri puta do zore, dokle je slavlje trajalo, išao da je obiđem. Tolika me sreća obuzela da sam jednostavno zaboravio da se zahvalim prijateljima za najlepši poklon, pa sam to učinio tek sutradan - nastavlja Jovan za Telegraf.

Konje je, kaže, zavoleo od detinjstva. U domaćinstvu Vićentića su oduvek imali radne konje, sve dok nisu nabavili poljoprivrednu mehanizaciju za obradu imanja pa je deda Slobodan prelomio da su konji suvišni. Posle dugo vremena, konji su ponovo zakoračili u štalu zbog unuka Jovana, koji je kao dečak od pet-šest godina plačući molio dedu i oca da mu kupe konja.

Prvo ždrebe koje je dobio je bilo nestašno toliko da su ga brzo prodali da ne obogalji dete kako je govorio deda Slobodan. Jovan bi uspeo odmah da izmoli novog konja, pa ih je promenio nekoliko. Poslednje grlo, lipicanerka Tina, stigla je u dvorište kao tromesečno ždrebe pre dve godine, a Jovan je, kao odrastao dečak potpuno preuzeo brigu o njoj. On je hrani, timari, čisti štalu i šeta u padoku koji je za svoju ljubimicu napravio na imanju.

- Maštao sam kao dete da imam svoj fijaker, pa da upregnem svoje lipicanare i provozam se kroz selo. Snovi su počeli da se ostvaruju sa Tinom koja je izrasla u
prelepu kobilu. Desetak dana pred punoletstvo otac i deda su kupili fijaker dvopreg, kojem sam se obradovao, ali malo i razočarao jer imamo samo Tinu. Ali, zahvaljujući prijateljima sa folklora sada je zaprega kompletna i moj san je potpuno ostvaren
- srećan je Jovan.

Mala lipicanerka je dobila ime Đida, po nazivu folklornog ansambla "Đido" u kojem Jovan vežba i nastupa od svoje šeste godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading