ŠIPTARSKI POLITIČAR BESAN NA KURTIJA: Pretvara Kosovo u Srbiju, izgradnja Univerziteta je bezuslovna KAPITULACIJA!

Autor:

Vesti

21.08.2021

05:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Demokratske partije Kosova Rašit Ćaljaj zatražio je od premijera Aljbina Kurtija odgovornost zbog izgradnje “paralelnog srpskog Univerziteta u Severnoj Mitrovici” i zatražio smenu ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aljbin Kurti

- Polaganje kamena temeljca za izgradnju paralelnog Prištinskog Univerziteta od strane ministra Gorana Rakića i Vlade Srbije sa budžetom od 6 miliona evra iz Beograda, bezuslovna su kapitulacija Kurtija i njegove vlade, ali i neuspeh i rizik za dugoročnu disfunkciju tog dela - naveo je Ćaljaj, prenosi Kosovo onlajn.

Podsetio je Kurtija da je bio bučna opozicija kada su specijalne jedinice Kosovske policije ušle na sever, kada je uspostavljen železnički saobraćaj severa Kosova sa centralnom Srbijom i kada su organizovani izbori na Kosovu i da je sve, kako je naveo završeno sramotno.

Naglasio je da je potrebna hitna smena ministra Rakića.

- Još uvek ne želimo da verujemo da Kurti pretvara Kosovo u Srbiju, iako su upozorenja zlokobna, neuspostavljanjem reciprociteta, zatim uklanjanjem trgovinskih barijera za građevinski materijal iz Srbije, a danas sa srpskim paralelnim univerzitetom u Severnoj Mitrovici - naveo je Ćaljaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading