Predsednik Vučić obišao Zdravstveni centar Užice: Ako uložimo svih 35 miliona evra imaće sve kao pravi klinički centar!

Autor:

Vesti

17.08.2021

07:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je Zlatiborskom okrugu, a u Užicu je najavio velike projekte i otvorio Sportsku halu Krčagovo.

Republika

Foto: Republika

Predsednik Aleksandar Vučić u poseti Zlatiborskom okrugu

Predsednik je posetu počeo u Užicu, gde ga je dočekao veliki broj građana.

- Došao sam da vam kažem šta ćemo da uradimo za Užice i Zlatiborski okrug. Krećemo odmah. Doneli smo odluku da izgradimo obilaznicu oko Užica, to nije obilaznica običan put već u profilu auto-puta i to će da košta najmanje 25-30 miliona evra - rekao je predsednik okupljenim građanima.

Predsednik je najavio da će do polovine sledeće godine biti završen auto-put do Požege, a onda "idemo do Užica, pa i dalje od njega".

- Ono što je mnogo važno, pričalo se da nemamo novca za vrtić, ali evo ja vam kažem da će biti novi vrtić na Carini. Ono što je za vas važno, to je ovaj put prema Kadinjači i Bajinoj Bašti, radićemo tunela ka Kadinjači, spojićemo Dub i Dupce. To je oko 50 miliona evra, to su velike stvari. Povezaćemo i Mitrovac i Mećavnik. Treba da vidimo i kako ćemo zbog malog prostora da uradimo sa Ponikvama, možemo li da izdržimo i da Ponikve uspostavimo za manje avione i da dodatno podstičemo turizam - kazao je Vučić i dodao da država ima velike planove. Mislimo da je važno da se razvija turizam u čitavom Zlatiborskom okrugu. Konačno ćemo rešiti pitanje vode i snabdevanje čistom vodom, i što je najvažnije kada se izgradi auto-put možemo da pokušamo da dovedemo krupnog investitora u Užice. Hoću da vam se zahvalim na jednom. Danas je prosečna plata u Užicu 520 evra, ne mislim da je to idealno, ali za malo godina smo uspeli mnogo da napredujemo - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je podsetio i da će penzioneri dobiti uvećane penzije, i dodatne pare i sada u septembru, novembru u decembru.

- Obilaznicu oko Užica ćemo da krećemo da radimo najkasnije do kraja oktobra. Mislim da nikada nisam u devet ujutru nigde imao ovakav doček. Živelo Užice! Živela Srbija - rekao je predsednik.

Republika

Foto: Republika

Predsednik Aleksandar Vučić obišao Sportsku halu u Krčagovu

Potom sledi otvaranje Sportske hale Krčagovo u istoimenom gradu gde se nalazi i Opšta bolnica Užice koju će takođe obići.

- Mislim da će ova dvorana da znači. Novac nije bio problem, već je veći problem bio u našoj neorganizaciji i da čekamo upotrebnu dozvolu četiri meseca. Ovde može da se igra i košarka i odbojka - kazao je predsednik Vučić i poželeo mnogo uspeha nastavnicima i deci.

- Želim vam da napredujete i postignete velike rezultate, kao što su to ovdašnji užički šampioni uradili.

Predsednik Srbije je potom s okupljenim đacima razgovarao i obećao da će već danas dobiti odbojkaške lopte.

- Važno je da se deca bave sportom i da nauče da pobeđuju, ali da nauče i da gube.

Vučić u Zdravstvenom centru Užice

Predsednik razgovara sa zaposlenima, ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, Markom Blagojevićem, kao i ministrom Tomislavom Momoriovićem.

- Ako uložimo svih 35 miliona evra da bi oni imali sve kao pravi klinički centar. Još samo da im damo taj status i bili bi peti klinički centar u Srbiji. Stvarno zaslužuje Užice bolje - rekao je predsednik i upitao da li je realno da ništa nije rađeno od 1988. godine.

Predsednik je istakao i da je prošle godine ne manje od 3 milijarde evra otišlo na zdravstvo.

- To su vam tri budžeta Srbije i tri budžeta Crne Gore, samo da vidite koliko ulažemo. Zdravlje je najvažnije - konstatovao je Vučić i rekao da mora da se pomognu majke u ovom kraju kao i da se vidi šta može da se učini da se podstakne natalitet.

Predsednik je potom razgovarao sa osobljem bolnice i najavio povećanje plata zdravstvenim radnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Nikola

17.08.2021 07:50

Vredi ulagati u zapad Srbije, veoma perspektivan region.

Melenija

17.08.2021 08:15

У сваком месту у Србији треба улагати у здравство.

Željko

17.08.2021 08:22

Zapadna Srbija ima veliki razvojni potencijal, od turizma, preko privrede do industrije. Adekvatnim ulaganjima će se postići da se taj potencijal realizuje.

Srna

17.08.2021 08:41

Predsednik ulaze u svaki deo nase zemlje da se podjednako razvija!