PS: Zahvaljujući poslaniku Noju, u Bundestagu može da se čuje prava istina o Srbiji i položaju Srba na KiM!

Autor: Republika

Vesti

10.08.2021

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi Predsedništva Pokreta socijalista razgovarali su danas u sedištu partije sa poslanikom nemačkog Bundestaga iz redova Levice dr. Aleksanderom Nojem, koji je aktivni poslanik Bundestaga od 2013. godine i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove.

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ

 

Pokret socijalista Aleksandra Vulina zahvalio se poslaniku Noju i njegovim kolegama iz nemačke Levice na čvrstom i principijelnom stavu po pitanju nepriznavanja lažne države Kosovo i poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije. 

- Pokret socijalista vam je izuzetno zahvalan na čvrstom stavu koji iznosite, a koji se tiče zaštite i poštovanja međunarodnog prava. Hvala Vama i poslanicima Levice na hrabrosti što nemačku, ali i evropsku javnost upoznajete sa pravom istinom o Republici Srbiji i što konstantno upozoravate na težak položaj srpskog stanovništva koji živi na prostoru Kosova i Metohije, ali i u pojedinim zemljama regiona gde su Srbima uskraćena elementarna ljudska prava - navode iz Pokreta socijalista Aleksandra Vulina. 

Funkcioneri PS-a i narodni poslanici su tokom razgovora sa poslanikom Nojem istakli da dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dok o bezbednosti Srbije brine njihov lider Aleksandar Vulin, Srbija ostaje na putu vojne neutralnosti i neće postati deo NATO pakta, niti bilo kog drugog vojnog saveza. 

Poslanik Bundestaga i član nemačke Levice dr. Aleksander Noj pohvalio je politiku nezavisnosti koju vodi Srbija pod vodstvom predsednika Aleksandra Vučića. 

- Dominacija Zapada iz devedesetih i dvehiljaditih je prošlost. Zahvaljujući razvoju Kine i Rusije i manje zemlje poput Srbije, uz pravo vodstvo, mogu da vode politiku nezavisnosti. Srbija je to pokazala i dokazala. Vaša suverena politika najbolje se ogleda kroz kampanju vakcinacije. Jedna ste od retkih zemalja koja je uspela da obezbedi vakcine iz svih delova sveta i jedna ste od retkih zemalja čiji su građani mogli da biraju vakcinu, to u Nemačkoj, nažalost, nije slučaj - poručio je Noj. 

Poslanik Bundestaga Noj je istakao da ga raduje to što Srbija ima pravu i iskrenu levicu kakva je levica Aleksandra Vulina. 

Na sastanku je dogovoren niz zajedničkih projekata koji imaju za cilj dalji razvoj i osnaživanje levice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading