N1 I NOVA SLAŽU KAKO PROGOVORE: Šolakovi mediji ne prestaju s kampanjom PROTIV Telekoma i države!

Autor:

Vesti

07.08.2021

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Junajted grupa” bahatog tajkuna Dragana Šolaka pokušava da brutalno prevari građane svakodnevno šireći neistine o svojoj tržišnoj konkurenciji, kompaniji Telekom Srbija!

Republika

Foto: Telekom Srbija

 

Šolakovi mediji, koji se lažno predstavljaju kao nezavisni i profesionalni, ovih dana su na sva zvona objavili lažnu vest: prosto su izmislili da je preduzeće “Infrastruktura Železnice Srbije” donelo odluku da Telekomu u ovoj godini unapred plati troškove telefonskih usluga i interneta i za narednu 2022. godinu. 

Portal Nova, deo “Junajted grupe”, odluku o “avansnom plaćanju” predstavio je kao nekakav skandal, a skandal je zapravo da je u pitanju gruba laž i da ovaj Šolakov medij, drastično kršeći novinarski kodeks i zakon, nije objavio demanti koji je odmah objavljen iz Telekoma.

Pritom, takođe otvoreno gazeći odredbe novinarskog kodeksa i međunarodnu praksu, portal Nova u prilogu po ko zna koji put nije objavio ogradu da pripada “Junajted grupi”, direktnom tržišnom konkurentu Telekoma, o kojem (lažno) izveštava.

Zapravo, već tri godine traje negativna kampanja medija u vlasništvu Dragana Šolaka protiv Telekoma Srbija, koja se ove godine pojačala do nivoa bukvalno svakodnevnih iznošenja najbrutalnijih laži, manipulacija, poluistina. 
Identično kao portal i od skora dnevne novine “Nova” ponašaju se TV stanica i portal N1, kao i produkcija Njuzmaks Adrija, a od nedavno dnevni list i portal Danas. Ovo je ogromna mašinerija kojom iz dalekog Luksemburga i Švajcarske upravlja tajkun Šolak, u sve većoj panici zbog poslovnog brodoloma u koji srlja njegov “Titanik”.

“Junajted grupa” poveriocima duguje astronomskih 3,3 milijarde evra, sa tendencijom povećanja do kraja godine na čitave četiri milijarde, a beleži ukupni poslovni gubitak od skoro 600 miliona evra. U isto vreme, ove godine je desetak najboljih novinara, urednika i voditelja otišlo sa N1, a nedavno su na fer tržišnom međunarodnom tenderu izgubili od Telekoma i ostali bez prava na emitovanje utakmica Premijer lige.

Dragan Šolak, u potpunom besu zbog ovog gubitničkog lanca kojem se ne vidi kraj, naprotiv - čeka ga potpuni brodolom, angažovao je svoju medijsku imperiju da svom snagom udara na Telekom, i čak na državu Srbiju, šireći laži i obmanjujući građane i celokupnu javnost. 

A što se tiče najnovijih manipulacija iz Šolakove kuhinje, evo ih crno na belo činjenice: “Telekom Srbija nema zaključen ugovor o pružanju telekomunikacionih usluga sa kompanijom ‘Infrastruktura Železnice Srbije’ za 2022. godinu. Telekom svoje usluge ne naplaćuje unapred, avansno, već mesec za mesec i to nakon završenog obračunskog perioda. Metodi koje ‘Junajted grupa’ i mediji u njenom vlasništvu koriste su u toj meri besmisleni i zlonamerni da najviše govore o nemoći da se u fer tržišnoj utakmici izbore sa konkurencijom”, saopšteno je iz kompanije Telekom Srbija.

Kampanja urušavanja ugleda 

“Mediji u vlasništvu ‘Junajted grupe’ ne biraju sredstva u plasiranju neistina sa ciljem urušavanja ugleda Telekoma Srbija. Svedoci toga smo posebno poslednje tri godine od kada je Telekom pokrenuo ambiciozni razvojni projekat na tržištu Srbije i regiona. Najnovija u nizu neistina jeste pokušaj da planiranu javnu nabavku ‘Infrastruktura Železnice Srbije’ proglasi za avansno plaćanje”, navodi se u saopštenju Telekoma Srbija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading