SMRT ANALITIČARA UZDRMALA REGION: Miroslav Lazanski na naslovnim stranama portala iz okruženja!

Autor: Republika

Vesti

04.08.2021

09:51

Mediji iz regiona prenose vest o smrti vojnog analitičara i ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog.

Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ, Printskrin/Dnevni Avaz, Jutarnji list,Klix.ba

Portali u regionu prenose vest o smrti Lazanskog

Miroslav Lazanski rođen je 1950. godine u Karlovcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Zagrebu, gdje je i započeo novinarsku karijeru, prvo u Poletu, a kasnije u listovima Vjesnik, Start, Danas, Politika ekspres, NIN, Večernje novosti (1996.-2001.) - navodi Klix.

Portal dodaje da je Lazanski izveštavao iz Sirije, Somalije, s Krima, kao i o ratovima u Avganistanu, Čečeniji, Kongu, Iraku, Libanu, Jemenu i Libiji.

Printscreen

 

Dnevni avaz piše da je analitičar intervjuisao dva vrhovna komandanta NATO-a, tri maršala SSSR, šefove KGB-a, avganistanske tajne službe KHAD, pedesetak ministara odbrane i načelnika generalštaba svetskih armija, među kojima su i ruska, kineska i japanska.

- Lazanski je jedini jugoslovenski novinar koji je plovio u nuklearnoj podmornici, američkoj "Tautog", leteo u avionu F-14, bio na nosaču aviona "Džon F. Kenedi" i leteo u Migu 29 - poručuje Avaz.

Printscreen

 

Hrvatski Jutarnji list saopštava da je Lazanski pre pet godina ušao u politički život Srbije.

- Na izbornoj listi kandidata Srpske napredne stranke za predstavnike u Skupštini Srbije za izbore 2016. godine našao se u grupi nestranačkih kandidata - navodi portal i dodaje da je "u julu 2019. godine imenovan za ambasadora Srbije u Moskvi".

Komentari (0)

Loading