UDOVIČIĆ POTPISAO VAŽAN SPORAZUM: Ministar omladine i sporta posetio Olimpijske igre u Tokiju!

Autor: Republika

Sport

04.08.2021

09:41

Na Olimpijskim igrama u Tokiju sastali su se ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i ministar obrazovanja, kulture, sporta, nauke i tehnologije Japana Hagiuda Koići.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Potpisan memorandum o saradnji

Tom prilikom potpisali su Memorandum o saradnji u oblastima omladine i sporta između Srbije i Japana.

Ministar Udovičić je kolegi čestitao na uspešnoj organizaciji Olimpijskih igara u Tokiju koje protiču kao simbol jedinstva i pobede sporta u nastojanjima da se odgovori svim izazovima današnjice i zahvalio se na gostoprimstvu.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

 

Potpisivanje Memoranduma potvrda je prijateljskih odnosa dveju zemalja i dosadašnje uspešne saradnje, koja će se daljom implementacijom tog memoranduma u oblastima omladine i sporta intenzivirati.

- Sledeće godine obeležavamo 140 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Japana, a potpisanim Memorandumom iskazali smo obostranu spremnost da i institucionalno iniciramo i podržavamo dalje povezivanje mladih i sistema sporta dveju zemalja. Jačanje prijateljskih veza mladih najdugotočnije je kroz omladinske i sportske zajedničke aktivnosti i u budućnosti. Japan ima bogato iskustvo i primernu tradiciju u organizaciji najvećih svetskih omladinskih i sportskih smotri i taj transfer iskustva i znanja na institucionalnom nivou od velike je važnosti, uz veliki spektar i drugih mogućih zajedničkih projekata u obostranom interesu- izjavio je ministar Udovičić.

Komentari (0)

Loading