PAKLENA VRUĆINA! Danas i do 36 stepeni

Autor:

Vesti

04.08.2021

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme u Srbiji danas sunčano i toplo, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 36 stepeni Celzijusa.

Republika

Foto: Tanjug/A. PAP

 

 

U jutarnjim satima u Vojvodini uz promenljivu oblačnost ponegde moguća kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab do umeren jugozapadni.

Jutarnja temperatura od 14 do 20, najviša dnevna od 31 do 36 stepeni.

Vremenska prognoza za Beograd

I u Beogradu sunčano i toplo. Vetar slab promenljiv. Jutarnja temperatura oko 20, najviša dnevna oko 32 stepena.

RHMZ izdao upozorenja na visoke temperature i vremenske nepogode

Na jugu i istoku Srbije danas ponovo veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom oko 36 °C, dok će u četvrtak (05.08.) biti još toplije, ponegde i oko 38 °C.

U četvrtak (05.08.) posle podne, uveče i tokom noći lokalno se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode: grad, velika količina padavina za kratak vremenski period i kratkotrajno olujni vetar.


Vremenska prognoza za narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji u četvrtak u prvom delu dana pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, pa će usled fenskog efekta biti veoma toplo biti u centralnoj, a naročito južnoj i istočnoj Srbiji gde se ponegde očekuje oko 38 stepeni Celzijusa.

Osveženje sa pljuskovima i grmljavinom koje će pre podne zahvatiti zapadne i severne predele, po podne i uveče proširiće se i na ostale predele Srbije. Lokalno se očekuju i vremenske nepogode sa grâdom, velikom količinom padavina za kratak vremenski period i kratkotrajno olujnim vetrom koji će uveče biti u skretanju na severozapadni pravac.

U petak promenljivo oblačno i svežije, u centralnim i južnim predelima mestimično s kišom i kratkotrajnim pljuskovima ponegde praćenim grmljavinom. Po podne postepeno razvedravanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading