GRAĐANI PRILAZILI VUČIĆU: Predsednik Srbije prošetao Skopljem sa Ramom i Zaevim

Autor: Republika

Vesti

28.07.2021

18:53

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas i sutra u Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen".

printscreen/RTVPink

Vučić je najavio da će sutra biti obelodanjeno novo ime regionalne inicijative koja je do sada bila poznata kao "Mini Šengen", ali da je još važnije da će biti potpisana tri sporazuma koji će doneti promene na bolje u regionu.

Kako je rekao, mnogo je važnija suština od imena inicijative, a to su tri sporauzma - za dalje ukidanje barijera i ubrzanje dobara i usluga tri zemlje, zatim drugi sporazum za zajedničku prevenciju, delovanje i pomoć i podršku u prirodnim katastrofama, kao i treći za ukiranje radnihi dozvola kako bi se naprarvilo slobodno tržište rada na tetioriji tri zmelje.

printscreen/RTVPink

Nakon izjava za medije, lidera Srbije kraj Vardara sačekao je domaćin, premijeri Severne Makedonije i Albanije, kao i gradonačelnik Skoplja. Sva trojica otkriće šta se može očekivati od sastanka.

Predsednika Srbije pozdravili su i slučajni prolaznici koji su Vučiću izrazili poštovanje.

Vučiću su prišli i Srbi sa Kosova i Metohije, tačnije iz Štrpca.

Komentari (3)

Loading
kontesanera

28.07.2021 20:20

Građani cene i poštuju sve što Vučić radi u njihovom interesu.

Dragan

28.07.2021 20:40

Oduvek su Srbi i Makedonci imali bratske odnose pa otuda i ne čudi popularnost VUčića u Skoplju a verovatno su posebno zahvalni zbog Covid vakcina koje im je Srbija poklonila.

Ivana

28.07.2021 21:42

Vidi se da je najbolji državnik u regionu.