PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO U SKOPLJE: Na dnevnom redu MINI ŠENGEN

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.07.2021

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas u dvodnevnu posetu Skoplju, gde će se sastati sa predsednicima vlada Severne Makedonije Zoranom Zaevom i Albanije Edijem Ramom u okviru regionalne inicijative za saradnju poznate pod nazivom "Mini Šengen".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vučić, Ramai Zaev

Vučić će sa premijerima Zaevom i Ramom učestvovati sutra na Ekonomskom forumu za regionalnu saradnju u organizaciji privrednih komora Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Na forumu će, kako je najavljeno, biti objavljeno novo ime ove regionalne inicijative i biće potpisana tri dokumenta: Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na ZB, zatim Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na ZB i Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na ZB.


U Skoplju će biti održan veliki poslovni foruma koji će okupiti oko 350 kompanija sa ZB, a očekuje se više od 400 bilateralnih sastanaka privrednika.

Skopski forum o regionalnoj saradnji na ZB okupiće kompanije iz Srbije, Albanije, Severne Makedonije i BiH, ali i drugih regionalnih i evropskih ekonomija, kao i predstavnike vlada, finansijskih institucija, univerziteta, medunarodnih delegacija i asocijacija.

Najveći broj kompanija učesnica dolazi iz građevinskog sektora, poljoprivredno-prehrambene industrije, energetike, mašinske, auto i tekstilne industrije, turizma, IKT i telekomunikacija, transporta i logistike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Mire

28.07.2021 16:59

Ovo je jako vazna tema za nasu drzavu, ali i za mir i stabilnost u regionu!

Dragan

28.07.2021 18:35

Ukidanjem radnih dozvola će se formirati slobodno tržište rada što će biti dobro za sve građane.

Ivana

28.07.2021 18:39

Iskreno mi je dragao da će privredne komore spojiti, i da će zajedno raditi na zajedničkom jačanju naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu.

Ksenci

28.07.2021 19:52

Zajedničko tržište rada je odlična stvar kojom preduzetnici dobijaju mogućnost da zaposle najbolje stručnjake, a građanima mogućnost da pronađu bolje plaćen posao.