Kurti SUMANUTU IDEJU ZA LUDILO O GENOCIDU dobio iz opozicionih krugova u Beogradu!

Autor:

Vesti

19.07.2021

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih institucija lažne države Kosova Aljbin Kurti je tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Briselu optužio Srbiju da je počinila tri genocida nad Albancima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Danas je nastavljena nova rudna dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Srbije se prvo sastao sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom, nakon njega sastao se sa šefom diplomatije EU Đuzepom Boreljom, a onda su usledili i trilatrenalni razgovori Vučića, Aljbina Kurtija i posrednika EU.

U prvi plan na današnjim pregovorima moglo se videti ludilo Aljbina Kurtija koji je optužio Srbiju za tri genocida nad Albancima. Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti očigledno dobija podršku u nekim opozicionim krugovima u Beogradu.

To je upravo istakao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas nakon sastanka u Briselu.

Zar je važno to Kurtiju da li se nekome dopada ono što on priča ili ne. Ćuitali smo mi, ćutali smo iz pijeteta prema teškim bošnjačkim žrtvama. Zamislite mi smo činili genocid u Drugom svetskom ratu. U tom tetaru apsurda teško je biti Srbin. Žestoko smo se borili, odgovorio sam im na ve. Istoriju znam bolje od njega, bilo mi je lakše da govorim i o Prvom i o Drugom svetskom ratu. Važno je da ljudi znaju šta je zvanična politika Srbije, a zvanična je ona koja govori da nas ne interesuju tuđe granice, samo naše. To je udar na našu državu. Svi oni kažu to je Vučić i to je Srbije. Oni moraju da nađu krivca za sve. Moramo da budemo racionalni, obazrivi, pažljivi i da čuvamo svoje.

Da je njemu motivacija i insipiracija za to stigla iz Beograda govori i činjenica da je na pregovore u prvi plan došao sa knjigom Nataše Kandić.

Zamislite pozivali su se na izjave Nataše Kandić i Nenada Čanka. Pa i sam je rekao da je na pregovore došao sa knjigom Nataše Kandić.  Mi smo stoprocentno prihvatili sve što je EU tražila, a drugi nisu hteli - istakao je Vučić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading