RHMZ IZDAO NOVA UPOZORENJA! Otvorilo se nebo, moguće izlivanje reka

Autor: Republika

Vesti

19.07.2021

07:09

Republički hidrometerološki zavod (RHMZ) izdao je ponovo upozorenje na vremenske nepogode koje važi do sutra, a u njemu se ističe da se zadržava nestabilno vreme, kao i da se lokalno očekuju vremenske nepogode.

E/Stock

 

Na snazi su crveni i narandžasti meteolarm.

U Srbiji vreme danas umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Sredinom dana, posle podne i uveče očekuje se lokalna pojava nepogoda sa jakim pljuskom, velikom količinom padavina, gradom i pojačanim vetrom u zoni pljuska.

Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni. Najniža temperatura od 17 do 22 stepena, najviša dnevna od 25 do 29, na istoku malo toplije, do 32.

Vremenska prognoza za Beograd

U Beogradu umereno do potpuno oblačno, mestimično s kišom, a od sredine dana i sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, uveče u skretanju na severozapadni i zapadni.

Najniža temperatura oko 20 stepeni, najviša dnevna oko 27.

Vremenska prognoza za naredne dane

U utorak promenljivo oblačno mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, ponegde se očekuje i veća količina padavina. Pre podne na severu, a sredinom dana, posle podne i uveče i u ostalim krajevima prestanak padavina i postepeno razvedravanje.

Od srede pretežno sunčano, posle podne ponegde kratkotrajni pljusak sa grmljavinom. Temperatura oko prosečnih vrednosti, krajem sedmice u porastu.

Ubrzo je objavljeno je i hidrološko upozorenje.RHMZ/printscreen

- Na manjim bujičnim vodotocima na slivovima Jadra, Кolubare, Crnice, Lepenice, Lugomira, Resave, Ravanice, Mlave i Timoka sa pritokama tokom 19. i 20. jula mogući su kratkotrajni nagli porasti vodostaja sa manjim lokalnim izlivanjima - navodi se u hidrološkom upozorenju.

Komentari (0)

Loading