NOVINARI SAGLASNI: Đilasova ideja o uređivanju RTS jedna je od VEĆIH GLUPOSTI koje su predložene!

Autor: Republika

Vesti

14.07.2021

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija ne odustaje od ideje da uređuje javni servis.

RepublikaFoto: Tanjug/J. ILIĆ
Foto: Ilustracija

Draganu Đilasu izgleda nije dovoljno što uređuje svoje medije putem kojih pokušava da obmanjuje narod Srbije i širi najgnusnije laži o predstavnicima vlasti, sad bi nezasiti tajkun da vodi i RTS.

Njegovi sledbenici sve glasnije traže da upravljaju javnim servisom kako bi i tu mogli da ispiraju mozak građanima ove države.

Naime, ovog puta oglasili su se i novinari i izneli stav povodom sulude ideje opozicije koja je tražila da ima svoj medij, svoj Dnevnik i da upravlja RTS-om.

Urednica RTV Vojvodina Ljubica Gojgić odgovorila je novinarki Antoneli Rihi na zahtev da "RTS izveštava profesionalno i objektivno u svim info emisijama"

- Vidim, opet je aktuelizovana ideja o dva uredništva na RTS. Ne znam kome je i kako to palo na pamet, možda je ipak bolje da svi tražimo da RTS izveštava profesionalno u svim info emisijama - napisala je Riha, na šta joj je novinarka Gojgić odgovorila:

- Jedna od većih gluposti na stolu - poručila je Gojgić.

Foto: printskrin

Nedavno se povodom ove teme koja je aktuelna već duže vreme oglasio i Dragan Popović iz Centra za praktičnu politiku istakavši da je ideja o uređivanju javnog servisa opasna.

Popović je naglasio da se sloboda medija mora poštovati, a da je želja opozicije da vlada i ovom televizijom najgora stvar koja može da se desi.

To je najpogrešnija stvar koja može da nam se desi. Sloboda medija je veoma jasna. Ne smete da tražite da opozicija uređuje medije, da ima svoj kanal, da ima svoje medije, da ima svoj Dnevnik...ne znam već kakve su ideje bile. Dakle, ne treba opozicija da ima ništa! A, posebno ne sme da se igra sa takvim stvarima kada je javni servis u pitanju - istakao je Popović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Mila

14.07.2021 08:42

Djilas i njegove glupave ideje

Ika

14.07.2021 08:43

Jos bi on sam sebi da sudi

Mirjana

14.07.2021 09:09

Đilas bi da kontroliše sve medije, kako bi mogao da plasira informacije koje njemu odgovaraju i na taj način pokuša da obmane javnost,kako to radi uz pomoć sopstvenih medija.

Teodora

14.07.2021 10:04

A sta pametno i mozemo da cujemo od Djilasa?