SKANDAL U GIMNAZIJI! Razredni starešina verio maturantkinju pa sa njom došao na proslavu: Oglasio se advokat Milosavljević

Autor:

Vesti

14.07.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom vesti da je nastavnik verio maturantkinju u Bosilegradu, oglasio se i advokat.

RepublikaFoto: Tanjug
Foto: Ilustracija

Nakon nezapamćenog skandala desio se u Bosilegradu, gde je, navodno, kako tvrde meštani, nastavnik u gimnaziji V. N. verio 15 godina mlađu maturantkinju kojoj je ujedno bio i razredni starešina, oglasio se advokat Nebojša Milosavljević i istakao da treba ispitati sve okolnosti ovog slučaja, jer Krivični zakonik predviđa i delo obljube zloupotrebom položaja.

- Prema članu 181. Krivičnog zakonika - nastavnik, vaspitač, staralac, usvojilac, roditelj, očuh, maćeha ili drugo lice koje zloupotrebom svog položaja ili ovlašćenja izvrši obljubu ili sa njom izjednačen čin sa maloletnikom koji mu je poveren radi učenja, vaspitavanja, staranja ili nege, kazniće se zatvorom od jedne do deset godina. A ukoliko devojka ostane u drugom stanju moguća je kazna od dve do 12 godina - kaže Milosavljević.

On dodaje da je akt u svakom slučaju nemoralan jer je nastavnik u odnosu na učenicu bio u nadređenom položaju kao i da se ovakvi prestupi najčešće kod nas sankcionišu i otkazom u školi. 

Kako navodi izvor, ponašanje nastavnika V. N. je glavna tema ogovaranja u poslednjih mesec dana, a posebno nakon maturske proslave, na kojoj su dvoje "verenika" došli zajedno kao "partneri".Nastavnik je na ovoj proslavi navodno umesto sa profesorima sedeo sa učenicima za sto, ne odvajajući se od svoje verenice. Za vreme proslave, oni su bili u centru pažnje igrajući u centralnom delu sale, pred očima direktora i drugih nastavnika, koji, navodno, nisu ništa preduzeli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading