TOTALNI PRITISAK NA VUČIĆA! Prijateljska zemlja nam zabila nož u leđa: Srbijo, preko ovoga ne možeš da pređeš!

Autor: Republika

Vesti

09.07.2021

11:38

Pritisci na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića iz dana u dan dobijaju na intezitetu, a zvanični Beograd suočen je sa brojnim izazovima na koje će morati da odgovori, otkriva Republika.

Tanjug/AP, S. Aćimović
Micotakis, Kurti i Vučić

Nakon donošenja skandaloznih Rezolucija o osudi navodnog genocida u parlamentu Crne Gore i parlamentu samozvanog Kosova, na zvanični Beograd usledio je novi udar.

I to ni manje ni više nego od Grčke, koja se koliko do juče zaklinjala u prijateljstvo sa Srbijom!

Naime, grčki premijer Kirjakos Micotakis zabio je nož u leđa Beogradu, pošto se zvanično sastao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Kako se navodi u saopštenju takozvanih vlasti u Prištini, Kurti je od Micotakisa tražio da se Grčka pridruži zemljama koje su priznale nezavisnost tzv. Kosova.

Kurti je zahvalio Micotakisu na "konstruktivnom odnosu" prema Kosovu koji je, kako se tvrdi, "Grčka pokazala poslednjih meseci, posebno dajući podršku liberalizaciji viznog režima za građane Kosova i zalaganjem za članstvo Kosova u međunarodnim organizacijma - preneo je sinoć prištinski Zeri.

Micotakis je, prema saopštenju Prištine, potvrdio posvećenost Grcke daljoj promociji i jačanju saradnje između Atine i Prištine, "u okviru promocije evropske perspektive Zapadnog Balkana".

Tokom sastanka, oni su razgovarali i o jačanju bilateralnih ekonomskih odnosa između Kosova i Grčke - navedeno je u saopštenju.

Ovim su se zapravo obistinile crne slutnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je nedavno najavio da će pritisci na Srbiju iz zemalja u regionu biti sve veći u danima pred nama.

Kako je Republika već pisala, pritisci kojima je izložen Beograd deo su šireg plana Zapadnih moćnika za rušenje vlasti u Srbiji, a sve treba da eskalira pred izbore koji će najverovatnije biti održani na proleće.

 

 

Komentari (12)

Loading
Milan

09.07.2021 12:03

A šta će Grci kada su do guše zaduženii, moraju slušati šta im se naredi.

Biljana

09.07.2021 12:40

U savremenom svetu je došlo vreme da svako gleda svoje interese pa tako i mi treba da radimo,zapamtićemo svima koji su as izdali a vreme će pokazati kome će čije prijateljstvo više trebati,Srbija više nije slaba i nemoćna da bi morala da moli a ni Grčka nije toliko jaka čim pristaje na diktat velikih sila

Verica

09.07.2021 12:41

Srbija je prolazila i kroz mnogo teza vremena.

Igor Djordjevic

09.07.2021 13:12

Sramota.....aj sad da niko nikad više na njihovo more ne ide....