OSMANIJEVA PRETI SRBIJI NATOM: Ako pređete granicu sa Kosovom sačekaće vas vojska SAD!

Autor: Republika

Vesti

08.07.2021

16:10

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani izjavila je danas da ukoliko Vojska Srbije pokuša da pređe administrativni prelaz sa KiM suočiće se sa vojskom Sjedinjenih Američkih Država.

youtube.com/Kohavision - KTV
Vjosa Osmani

Ona je to rekla novinarima odgovarajući na pitanje da li se plaši sukoba zbog naoružavanja Vojske Srbije, prenosi Gazeta ekspres.

Po njenim rečima, jasno je da srpska vojska vidi Rusiju kao svog glavnog saveznika u pogledu vojne saradnje, ali i politike i da to otvoreno pokazuju.

To se, tvrdi, videlo na primeru vojnih vežbi jer dok su zemlje u regionu sprovodile vežbu „Branilac Evrope 21“ zajedno sa NATO-om i SAD, Srbija je istovremeno organizovala vojne vežbe sa Rusijom.

- Nisam sigurna šta Beograd ima na umu kada je reč o retorici, ali jedno dobro znam: ako pređu granicu sa Kosovom, susreće se sa vojnicima iz SAD i drugih članica NATO-a. Nismo sami i Srbija to dobro zna. Jednom su to pokušali 1999. godine. Mislim da neće hteti da to pokušaju ponovo - rekla je Osmanijeva.

Govoreći o dijalogu, ona kaže da se zna šta Priština očekuje od njega, a to je uzajamno priznanje.

- Videćemo kako će se stvari odvijati 25. jula. Mislim da je prerano za procenu procesa i izvođenje jasnog i konačnog zaključka. Ali vrlo smo jasni u vezi sa svojim očekivanjima i ona su identična onim navedenim u pismu koje je poslao predsednik Džo Bajden - rekla je Osmani.

Komentari (1)

Loading
Balkan

08.07.2021 18:43

bas me dobro drzi ovaj Alchaimer, nesto mi se izgubilo, sta ono bese Rezolucija 1244 SB UN da li vi to znate mozda da mi pojasnite Gospodjo Osmani? Bice da 1999 nismo mi napadali neku drzavu nego stitili nasu teritoriju od terorista, opet ste nesto pomesali. A inace po toj Rezpluciji vi ste i dalje pokrajina u Srbiji samo ste pod privremenom upravom UN. Bice da je tako nesto i pored ovog mog Alchaimera. Ali mozemo i da se dogovaramo i pravimo kompromise zar ne. Ziveli