ŠOK NA KRAJU KONFERENCIJE: Vučić se sa Orbanom obratio novinarima, PA OTKRIO SLEDEĆI POTEZ!

Autor: Republika

Vesti

08.07.2021

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio novinarima na konferenciji koju je održao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vučić i Orban

Orban i Vučić, podsetimo, razgovarali su o širokom spektru tema uključujući i put Srbije u EU, vakcinaciju i koranavirus, ekonomskoj saradnji...

Na kraju konferencije, a to je mnogima promaklo, prvi čovek Srbije otkrio je i kako će izgledati nastavak posete mađarskog premijera. 

- Mi sad idemo na jedno lepo mesto sa pogledom na Dunav - rekao je predsednik Vučić navodeći i kako će izgledati ostatak radne posete Orbana.

- Viktor će da razgovara o svim važnim projektima, ja ću da pijem vino i da provedemo još malo kvalitetnog vremena zajedno. Živelo srpsko-mađarsko prijateljstvo - istakao je na kraju obraćanja predsednik Srbije.

 

Inače, u svom obraćanju medijima, kao što je Republika već pisala, Vučić je posebno naglasio ekonomsku saradnju dve zemlje.

- Danas je važno da kažem da je Mađarska Srbiji danas peti ekonomski partner, za nekoliko godina uspeli smo da dramatično uvećamo trgovinsku razmenu što je veoma značajno za obe zemlje. Dakle, Mađarska je Srbiji bila trinaesti, jedanaesti, pa deveti, a danas peti ekonomski partner. Za par godina uvećali smo trgovinsku razmenu dveju zemalja što je značajno za sve nas, a pogotovu za nas siromašnije i manje. U 2020. godini došli smo do dve milijarde evra trgovinske razmene, a sada imamo rast od 23,4 odsto trgovinske razmene te očekujemo da ćemo preći te dve milijarde do sada - rekao je predsednik Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading