VUČIĆ ČESTITAO BAJDENU DAN NEZAVISNOSTI: Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD!

Autor:

Vesti

02.07.2021

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas američkom predsedniku Džozefu Bajdenu Dan nezavisnosti SAD, 4. jul, saopšteno je iz predsednikovog kabineta

RepublikaFoto: Đorđe Kojadinović

Svakog 4. jula građani SAD slave sećanje na borbu za slobodu i samostalnost, krunisanu u Deklaraciji o nezavisnosti, usvojenoj pre 245 godina. Mi, u Srbiji, delimo univerzalne vrednosti, oličene u Deklaraciji, a to je da su ''svi ljudi stvoreni jednaki i da je njihovo neotuđivo pravo - pravo na život, slobodu i težnju ka sreći - naveo je Vučić u čestitki koju je uručio danas na prijemu u američkoj rezidenciji u Beogradu ambasadoru Entoniju Godfriju.

On je istakao da je upravo zbog ideje slobodarstva i inspirisana verom u istinu i pravdu, Srbija u teškim istorijskim trenucima bila saveznik SAD, i ukazao da bi u svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa dve zemlje takvi primeri istorijskog savezništva trebalo da posluže kao putokaz za dalji razvoj njihovih odnosa.

Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD, koje vidimo kao partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju s različitim izazovima današnjice. Uveren sam da naši prijateljski odnosi doprinose miru i stabilnosti u regionu, do čega nam je veoma stalo, kao i promociji demokratskih vrednosti koje delimo, a u korist bezbednijeg i naprednijeg sveta - naveo je Vučić.

- Dozvolite mi zato da izrazim zadovoljstvo zbog konkretnih koraka u jačanju bilateralne saradnje, kakav je otvaranje regionalne kancelarije Međunarodne razvojne finansijske korporacije u Beogradu - kaže se u čestitki predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Zvezdica

02.07.2021 19:16

Srbija je spremna za jačanje saradnje sa SAD-om

Ivana

02.07.2021 21:03

Srbija samo da želi da sačuva svoje interese, da rade na ekonomskom napretku i razvoju naše države. Srbija se cela razvija i gradi, niko više ne radi koliko predsednik Vučić.

Vesna3112

02.07.2021 23:58

Verujem da ce se bilateralna saradnja izmedju SAD i Srbije produbiti i osnaziti u buducnosti.

Vesna3112

02.07.2021 23:59

Srbija i SAD osim što će nastaviti da neguju dobre odnose, Srbija se zalaže za mir i stabilnost