RADIKALI SE MUNJEVITO OGLASILI: Poslali HITNO saopštenje, u pitanju su nacionalni interesi!

Autor: Republika

Vesti

02.07.2021

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska radikalna stranka zatražila je danas od nadležnih organa da zabrane izložbu "Duša Srebrenice", koju u Beogradu organizuje nevladina organizacija Inicijativa mladih za ljudska prava.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Radikali

- Organizovanjem ove izložbe podržava se teza o navodnom genocidu u Srebrenici koju promoviše Inicijativa mladih za ljudska prava - navodi se u saopštenju te stranke.

Radikali smatraju da svi državni organi moraju da vode računa o nacionalnim interesima, a prevashodni nacionalni interes jeste, kako se ističe, "sprečavanje širenja teze o navodnom genocidu u Srebrenici".

- I najava ove izložbe ide u prilog predlogu SRS o izmeni Krivičnog zakonika i inkriminisanju javnog iznošenja tvrdnji da se u Srebrenici desio genocid. Genocida nije bilo i svako ko tvrdi drugačije mora krivično da odgovara - dodaje se u saopštenju.


Osim toga, stav radikala je i da se zabrane sve nevladine organizacije koje javno podržavaju takav stav o Srebrenici, kao i druge stavove koji su u suprotnosti sa nacionalnim interesima, piše u saopštenju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading