OTKRIVAMO DA LI JE JOVIČIĆ PUŠTEN IZ ZATVORA

Autor: Republika

Vesti

29.06.2021

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokatica Zora Dobričanin demantovala je laži Šolakovog portala Nova koji je objavio da je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić pušten na slobodu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Jovičić

- Jovičić je i dalje u pritvoru, a da li će i kada biti pušten iz pritvora i uz koju meru - videćemo. Ne razumem potrebu da se puštaju ovakve dezinformacije i vrši pritisak na organe gonjenja a sve na stetu okrivljenog i uz kršenje njegovih procesnih i ljudskih prava - rekla je Dobričanin za Republiku.

Inače, portal Nova, pod kontrolom opozicije objavio je tekst da je Jovičić navodno pušten na slobodu i da mu je određena mera elektronskog nadzora.

RepublikaFoto: printscreen
Istina im nije jača strana: Šolakov portal objavio lažne vesti

Podsetimo, Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

Sem Jovičića, uhapšeno je još nekoliko osoba. Zbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položaja uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (1958), Z. R. (1953), Đ. R. (1959), Z. P. (1959), G. P. (1969) i D. L. (1964) dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading