VUČIĆ ODBRUSIO BATINAŠIMA U POKUŠAJU: Bednici, snimaju kada njihov šef bije ženu, a meni zameraju što sam im rekao da su devojčice!

Autor: Republika

Vesti

28.06.2021

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na snimak koji je Vuk Jeremić objavio na Tviteru.

RepublikaFoto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/S. Miljević
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Na snimku, koji je krišom napravljem telefonom, čuje se razgovor Vučića i Jeremića i kako predsednik Srbije Vuka i njegove pajtose koji su došli da ga linčuju naziva devojčicom. 

I to je ono što opozicija zamera predsedniku Srbije, koji je sada prokomentarisao ovu situaciju.

- Pokušaću da ukažem na to šta se događalo, iako sam želeo da izbegnem tu temu. U avgustu će devet godina kako svakoga dana slušam, ne uvrede i klevete, ne da sam izdajnik, koji je ne znam šta izdao, jer ja nisam izdao Kosovo. Govorili su mi da sam izdajnik zato što se devet godina borim za Kosovo, devet godina slušam najteže uvrede na svoj i račun porodice, da mi je brat veleposednik, da mi je sin kriminalac... Evo vi sa N1 mi recite gde Andrej ima jedan ar. Slušao sam kako mi je sin član kavačkog klana, a to sve da bi mu nacrtali metu - rekao je Vučić i nastavio:

- Slušao sam kada gradimo puteve, šta će nam to, to radite da bi uzeli pare. Da smo namestili tender u Vranjskoj banji, gde niko 40 godina ništa nije uložio. Pobedila je domaća firma, a ne narko kartel, najpoznatiji na jugu Srbije. Govorili su mi Vučić je tukao prvu ženu, odvratan je prema ženama. Nikada nisam podigao ruku na ženu, na dete... I to mi gorite sa medija onih ljudi koji su tukli svoje žene i njihove očeve, a onda su parama kupili slobodu - istakao je predsednik.

Vučić je istakao da opozicionari mesecima vređaju žene i nazivaju ih pogrdnim imenima, a njemu se zamera što je rekao "devojčica".

- Mesecima slušam kako će da nas biju ulicama i nikada to niste osudili. I slušam kako će da trpaju u zatvor, kako će i naša porodica da ispašta. Slušam i Milovana Brkića koji kaže kako će i moj Vukan da odgovara. Kada su Ani Brnabić rekli da je ološ, glupača, kokoška... Ćutali su svi. Ja sam rekao nemojte te ljude da dirate, dođite da linčujete mene, nemojte da izmišljate da sam nekoga zvao na tuču. Ja sam rekao, dođite da vi mene tučete. Vriskali su, kreštali. Došla njih petorica, ali nisu mogli da me linčuju - rekao je Jeremić.

Na kraju je istakao da se izvinjava za to što je rekao, ali da su pojedini lideri opozicije radili mnogo gore stvari, koje niko od "nezavisnih" opozicionih medija nije osudio.

- Moji roditelji nisu imali novca da me školuju u Jejlu, Prinstonu, Oksfordu, Kembridžu... Školovao sam se zahvaljujući svom znanju, marljivosti, ali sam odrastao i na ulici i ja se toga ne stidim. Sišao sam i izletelo mi je nešto, jedina reč zbog koje se izvinjavam narodu i građanima Srbije. Sišao sam, njiho petorica su me okružili, rekao sam "Ajde linčujte mene devojčice". Vidim da je glavni napad na to što sam ih nazvao devojčicama. Oni čiji je šef tukao svoju ženu i to pred decom, pa joj je tukao i oca. Kažu da sam ja, zato što sam rekao "devojčice" i izvinjavam se zvog toga, ostalo mi s ulice kad sam imao 20 i kusur godina. Da proveo sam mnogo vremena na severnoj tribini, ali to je prošlo vreme. Izletelo mi iz usta kad sam video te batinaše u pokušaju. Nema ništa lepše na svetu od devojčica. Ja imam jednu, devojka je danas, Milica. Za razliku od vas, kojima telefon služi da snimate kao bednici najgori. Što ja nemam te snimke. Da li sam pogrešio? Moja odluka je bila da siđem i stanem pred njih. Ja tog dana nisam branio sebe, branio sam svaku kuću i svakog čoveka u Srbiji. Svakog časnog domaćina, svaku ženu koju nazivaju kokoškom i ološem. Vi meni to da govorite, koji sam držao svoju rođenu mrtvu bebu, koja je trebalo Neva da se zove, da mi govorite o tome i da mi držite predavanja. Snimate telefonom kada tuku žene, a ja sam kriv jer nisam ustuknuo ni za milimetar, zato što sam vam rekao da ste secikese i lopuže. Onda su došli dotle, zato što je neko silovao na Fakultetu dramskih umetnosti. Na kraju i priznaju da su sve to radili da bi dobili prostor na televiziji. Izašao sam i suzdržavao sam se, da budem iskren. Upadali su u Skupštinu grada Beograda, upadate ljudima u kuće, pravite bakljade, a posle pričate kako su bakljade užas. Izvinjavam se narodu zbog jedne reči koju sam izgovorio, ostalo mi s ulice. Nemate savršenog predsednika, ali s ponosom kažem da sam se borio za ovu zemlju na svakom mestu. Živ sam čovek, od krvi i mesa, ponekad nešto izleti i kada ne želite. Ali sam želeo da pokažem da Srbija nije prćija i da mogu da rade šta hoće. Kao što ne dam strancima, tako ne dam ni batinašima u pokušaju. Na kraju kaže "Došao sam da ga pitam za duel na RTS". Pa što nisi sam došao, nego vas petorica - istakao je Vučić. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading