(VIDEO) PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI: Bez slobode i nezavisnosti nema ni mira niti ostvarenja naših interesa!

Autor:

Vesti

28.06.2021

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Kruševcu povodom Vidovdana i 650 godina od osnivanja srednjevekovne srpske prestonice.

Foto: Tanjug/VLADA REPUBLIKE SRBIJE/S. Miljević
Aleksandar Vučić i Ana Brnabić

Predsednik Vučić je najpre položio venac ispred Spomenika kosovskim junacima, a zatim je od 9:30 časova održana sednica Vlade Srbije.

Predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić obratili su se javnosti.

- Govoreći danas na centralnom gradskom trgu, ponovio sam to pred ministrima, da postoji mnogo toga čime možemo da se ponosimo, treba da nastavimo još snažnije. Osnovne vrednosti Srbije moraju da budu naša nezavisnost, sloboda i mir. Bez slobode i nezavisnosti nema ni mira niti ostvarenja naših interesa. Zato sam ponosan na činjenicu zato što Srbija razume šta se u svetu zbiva, ne mogu da kažem u svim segmentima ali u ključnim, možemo da vodimo racionalnu politiku, ali da tu politiku vode građani, a ne strani centri moći - rekao je Vučić.

- Da pomognemo najudaljenijim mestima koje nemaju mogućnost da pronađu investitora. To je nešto čime bismo dodatno mogli da pomognemo ljudima. Mnogo radimo i gradimo na istoku Srbije, uskoro ide tender, verujem da će biti 9 auto-puteva i brzih saobraćajnica do kraja godine. Da Dunav predstavimo kao pravu atrakciju. Razgovarali smo i o daljem snaženju naše vojske, o nastavku borbe protiv organizovanog kriminala, o zelenoj agendi.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Aleksandar Vučić

- Mora da postoji dijalog, da stvari postavite na racionalnu ravan, da majkama decu ne vraćate u kovčezima. Što se tiče Kurtija, Vidovdan je danas, mislim da nije ni vreme ni mesto da ga pominjem. O priznanju govore kao o nečemu normalnom jer se pozivaju na američkog predsednika. Vreme je da gledamo u budućnost da bismo tragedije izbegavali - istakao je predsednik odgovarajući na pitanja novinara.

- Sinoć sam razmenjivao poruke sa Srbima iz Kosova Polja, ima ih 45, kad pogrešim, meni to nije teško da kažem. Dogovorili smo se kako da im pomognemo, verujem da ću ih do kraja leta posetiti.

O Jeremićevom incidentu

Uskoro će 9 godina kako svakoga dana i danas na Vidovdan o tome mogu da govorim, svakoga dana slušam ne uvrede i klevete, ne to da sam izdajnik koji je izdao šta? Jer o KiM se govori zahvaljujući meni i zahvaljujući meni nemaju stolicu u UN. Pre toga su nam rušili crkve, spaljivali, ćutali su i bežali iz zemlje kad se to dešavali. Na svakom mestu sam se borio za KiM, 9 godina slušate najteže laži i uvrede na račun porodice. Pitam vas, gde je to vlasnik jednog ara? Nema toga, lagali su sve vreme. Slušao sam kada gradimo puteve i auto-puteve šta će nam.

- Mesecima slušam kako će da nas biju na ulicama, i kako će da trpaju u zatvor i Anu i Aleksandra i kako će naše porodice da odgovaraju i Milana Brkića koji kaže da će moj Vukan da odgovara. Nisu znali da urade ništa za Srbiju nego samo za sebe. Kad su svakom počeli da govori tebe ćemo da linčujemo, ti ćeš da cviliš, kad su Ani Brnabić rekli glupačo, kokoško, ćutali su svi.

Onda sam se drznuo da kažem nemojte te ljude da linčujete, dođite da linčujete mene. Nisam se pomerio za milimetar, došli su njih petorica, 500 kila žive vage, ali nisu mogli ništa da urade. Moji roditelji nisu imali novca da me školuju na Jejlu, Kembridžu, Oksfordu, školovao sam se na državnom Pravnom fakultetu, ali sam odrastao i na ulici. Sišao sam i izletelo mi je nešto, jedina reč zbog koje se izvinjavam građanima: "Linčujte mene, devojčice".

 

 

- Jedini napad je na to što sam rekao devojčice. I to oni čiji je šef tukao svoju ženu. Ostalo mi je sa ulice, proveo sam mnogo vremena proveo na tribini. Pogrešio sam, nema ništa lepše na svetu o devojčica. Imam jednu, sad je devojka. Vama telefon služi da snimate kao najveći bednici. Ja tog dana nisam branio sebe, Anu i Aleksandra, branio sam svaku kuću u Srbiji, svaku ženu, vi meni da govorite koji sanjam žensku decu, koji je u rukama držao svoju mrtvu bebu. Ja sam kriv zato što nisam odstupio, zato što sam vam u lice rekao da ste lopuže, da si pokrao gas narodu u Trsteniku, zato što ste uradili sve najgore za svoju državu.

- Na kraju priznaju da su sve to radili samo da bi mogli da dobiju prostor na televiziji. Nisam otstupio ni za pedalj. Neću nikog da bijem, moje je da branim Srbiju. Upadali ste Vesiću u kuću, bakljade pravili, na stan ste dolazili ljudima. Ne može to u Srbiji da prođe. Ako treba, poturiću svoja leđa. Izvinjavam se narodu zbog te jedne reči, ostalo mi je sa ulice. Sa ponosom mogu da kažem da sam se borio za svoju zemlju na svakom mestu. Želeo sam da im pokažem da Srbija nije prćija u kojoj će moći da tuku po kućama. Kao što Srbiju ne dam strancima, neću je dati ni batinašima u pokušaju - podvukao je predsedik.

Vučić je odgovorio na pitanje o spomenicima u Kruševcu.

- Ne znam što vam smetaju spomenici, ovo je Lazarev grad. Takvi smo mi, sad ćemo da idemo i u hajku na spomenike.

- Ja sam sve, samo ne savršen čovek i grešan sam čovek, istorija će da analizara u čije vreme su skočile plate i penzije, u čije vreme je najviše auto-puteva izgrađeno, bolnica, ko je prvi nabavio vakcine - rekao je Vučić, a prisutni su ga pozdravili aplauzom

Predsednik Srbije komentarisao je i napade Mlađana Đorđevića, inače kuma Dragana Đilasa koji je poručio da je Vučić navijač sa šipke.

- Ja sam bio navijač, nisam imao dovoljno snage da dođem do šipke. Ja sam bio deo toga, ali nisam baš dotle došao. Kad sam bio u Hrvatskoj, neko od njihovih zvaničnika je rekao mi možemo da pokažemo vaše nestašluke, ja sam rekao slobodno, ja to ne krijem od naroda. Voli on to, kao što je sebe taj prevarant proglasio za vojvodu, oni nisu išli na izbore jer znaju da ih narod neće. Narod hoće da glasa za one koji će da mu priznaju da su pogrešili, a ne za one koji kažu iznenadio nas je što je sišao.

Obraćanje Ane Brnabić

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Ana Brnabić

Drago mi je što smo danas svi zajedno u Kruševcu, čestitam na 650 godina ovog junačkog grada. Mi smo i za Kruševac uradili mnogo - poručila je premijerka na početku obraćanja.

Slušali smo kako za Kruševac nije potreban put, od ljudi koji su više od 10 godina vodili ovu državu. Kruševcu je potreban digitalni auto-put, Kruševac je to zaslužio - istakla je Brnabić.

- Nakon što pobedimo koronavirus, danas smo na sednici Vlade razgovarali šta je potrebno dodatno da uradimo za tu bolnicu. Za kraj jedna stvar koju želim da kažem, juče sam bez kamera obišla Ćele kulu. Koliko se naš narod borio da Srbija izvojuje svoju slobodu - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Misa

28.06.2021 09:34

Vidovdan je najveći srpski praznik u istoriji. Čuvaćemo ono što nam vekovima pripada