(VIDEO) PREDSEDNIK SRBIJE POSETIO SELO BUČE: Obišao radove na džamiji i razgovarao sa narodom

Autor: Republika

Vesti

27.06.2021

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Aleksandar Vučić posetio je danas selo Buče.

RepublikaFoto: Tanjug/printscreen
Aleksandar Vučić

On je najpre obišao džamiju, čija je gradnja počela septembra 2013. godine.

Sredstva za izgradnju džamije obezbedili su sami žitelji tog sela, koji su se na ovaj poduhvat odlučili jer u tom mestu nije postojala džamija, a najbliža je u Dugoj Poljani, do koje je tokom zime teško doći. Radovi na džamiji nisu završeni, ostalo je još da se uradi unutrašnjost, dvorište i minaret.

Predsednik je rekao da dugo nismo vodili računa jedni o drugima, nismo znali ni da čestitamo praznike, i dodaje da je obavezno da to znamo i da naučimo mnogo više.

- Na lepom mestu dižete džamiju. Ući ćemo na kratko, da vam ja ostavim donaciju da to završite - rekao je Vučić i upitao šta je narodu još potrebno pored džamije.

- Objasnite mi, pošto sam se izgubio ovde po Goliji i Pešteru, gde su Krajukića bunari - rekao je Vučić i dodao: 

RepublikaFoto: printskrin

- Opet sam se izgubio. Mislio sam Rasime da znam svako selo između Sjenice i Pazara. Sramota me je. Moraću da naučim bolje vaše muslimanske običaje, sramota je da ne znam razliku između džemata i dženata, jedva sam naučio Bajram da čestitam kako treba. To pokauzuje koliko mi dugo nismo vodili računa jedni o drugima i nismo raumišljali kako komšiji da stvarno čestitaš praznik i da brineš o njegovim običajima i tradiciji. meni je to danas obaveza da to znam i da naučim mnogo više - rekao je predsednik. 

Vučić je nakon obilaska džamije razgovarao sa meštanima sela Buče i zahvalio se porodici Saba Haljajića, svim Ljajićima i svim Husovićima na gostoprimstvu.

- Divno je što imate dece, što živite zajedno, a mi ćemo da pomognemo koliko možemo. Džamija vam je na divnom mestu, ali ćemo i da pomognemo za puteve - rekao je Vučić. 

Predsednik se potom obratio narodu i pitao šta može još da se učini za ovo selo.

- Vi ste naša nada predsedniče - istakao je meštanin. 

On je zamolio Vučića u ime meštana da im se izgradi put.

- Novi Pazar, Sjenica i Ivanjica, to se mora regulisati. Napravite samo projekat i da krenemo u izgradnju i rešenje problema - rekao je Vučić prisutnima.

Predsednik je istakao da su svi uposleni kada je reč o izgradnji puteva i da Srbija dobija apsolutni sjaj.

- Mi pola ne stignemo da uradimo na vreme zato što se na mnogo mesta rade putevi, ali to je pohvalno i to je napredak. U roku od 20 dana mašine moraju da izađu na puteve i da krenu sa rodom, meštani moraju da imaju sigurnu budućnost - rekao je predsednik Srbije.

Selo Buče, zajedno sa predsednikom Vučićem, obišao je i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je razgovarao sa meštanima kako bi čuo koji ih problemi muče.

Ovo selo nalazi se na krajnem jugozapadu Novog Pazara, gde se graniči sa teritorijom mesne zajednice Duga Poljana. Buče se deli na Gornje i Donje Buče ima oko 350 stanovnika, od kojih veliki broj živi u dijaspori - Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj i Švedskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mirko

27.06.2021 09:25

Pokazao je danas da mu je bitno i selo i grad.

Slavica

27.06.2021 09:48

I dzamije i crkve su Srbija. Vucic postuje sve.

Zeljko

27.06.2021 10:57

Evo dokaza da Vučić ceni sve vere i misli na sve manjine u Srbiji, svaka čast na ovome.

Jovan

27.06.2021 12:15

Nema mesto u Srbiji koje nije obišao Vučić, i naravno on razgovarava sa svim narodom, nema veze koja je vera u pitanju i koja je manjina.