EMOTIVNA ISPOVEST GENERALOVE SUPRUGE! Bosiljka Mladić: Ova nepravedna odluka suda je NAJDUBLJI ŽIG, SLOMILA NAS JE!

Autor: Republika

Vesti

09.06.2021

07:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga generala Ratka Mladića, Bosiljka, bila je slomljena posle presude koju je pratila iz porodičnog stana u Beogradu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, Nebojsa Mandić
Ratko i Bosiljka Mladić

General Ratko Mladić juče je pravosnažno osuđen na doživotnu robiju u Haškom tribunalu, a njegova supruga smatra da je kazna nepravedna.

- Slomilo nas je sve. Nemam reči. Ovo je poslednji udarac i od njega ćemo se teško oporaviti. Možda je i postojao neki tračak nade, neka svetlost. Sada, ali samo zasada, ova nepravedna odluka suda je najdublji žig. Nije zaslužio takvu kaznu. Ratko je i kao čovek i kao vojnik visokomoralan, pravedan. Valjda će jednom doći i ti dani koji će posvedočiti da mu nisu poresudili ni po pravu ni po pravdi - rekla je Bosiljka Mladić.

Ona je istakla da se sa Ratkom čula uoči izricanja presude.

- Čuli smo se Ratko i ja nekoliko sati pre nego što su mu izrekli tu nepravednu kaznu. Podsetila sam ga, a on je to već znao, da naš najmlađi unuk upravo ovog dana ima matursko. Mislim da on i nije imao, kao ni mi , snažnu nadu da će presuda biti blaža od prvostepene - istakla je generalova supruga za "Novosti". 

Bosiljka je govorila i o danima kada je posećivala supruga u zatvorskoj jedinici u Sheveningenu.

- Nije bilo dana tokom proteklih godina, koliko je bio u pritvoru, da mi se ne javi. Prvo pozove mene, pa decu... Nije bilo nijednog njegovog rođendana ili naše godišnjice braka da nisam bila kraj njega. On bi ponekad zamolio stražarsko osoblje da uberu neki cvet, donesu mu i on mi pokloni. Mogu da posvedočim da su mu bila primarna ljudska načela, veliki rad i disciplina. On se nikada ne bi ogrešio o pravila ratovanja. Zašto je sve ovako moralo da se dogodi? Jednoga dana će se o njemu pisati drugačije - zaključila je Bosiljka Mladić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading