POČEO SASTANAK PREDSEDNIKA SRBIJE I PREDSTAVNIKA IZ RS: Od Vučića traže pravnu i diplomatsku zaštitu!

Autor: Republika

Vesti

02.06.2021

09:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom Republike Srpske, koju predvode predsedavajući Predsedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

RepublikaFoto: Tanjug/Rade Prelić
Sastanak

Kako je ranije najavljeno, oni od predsednika Srbije Aleksandra Vučića diplomatsku i pravnu zaštitu i pomoć kako bi se sprečila kriza koja će nastati u BiH kada 1. avgusta stigne novi, nametnuti visoki predstavnik Kristijan Šmit.

Stav političara RS je da na današnjem sastanku sa predsednikom Srbije u Beogradu dobiju uverenja da će Vučić svojom međunarodnom pozicijom i pozicijom regionalnog lidera uticati da se spreči antidejtonsko delovanje na štetu RS i srpskog naroda u BiH.

RepublikaFoto: Tanjug/Rade Prelić

Milorad Dodik, srpski član PBiH, izjavio je da će zvaničnici RS upoznati rukovodstvo Srbije na koji način se ignorišu lokalni faktori, ali i međunarodno pravo kada je reč o spornom imenovanju visokog predstavnika u BiH. Kaže da je visoki predstavnik nepoželjan i da ne treba da bude u BiH, i da nema ni međunarodnog konsenzusa o njegovom imenovanju.

Najavljenom sastanku kod predsednika Vučića prisustvuju i lideri opozicionih stranaka SDS, PDP, DNS. Opozicija je odbila nedavno sastanak na istu temu kod predsednice RS jer je prvo bio zakazan sastanak lidera vladajuće koalicije, a zatim sa opozicijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ivana

02.06.2021 21:15

Dejtonski sporazum mora da se ispoštuje skroz. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu. Srbija se danas cela razvija i gradi.