DAČIĆ U MOSKVI PRENEO VAŽNU PORUKU PRIJATELJIMA: Tiče se sankcija Ruskoj Federaciji!

Autor: Republika

Vesti

31.05.2021

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić u Moskvi je rekao da Srbija nikada neće podržati sankcije protiv Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/Jadranka Ilić
Ivica Dačić

- Želeo bih još jednom da kažem da Srbija nikada neće podržati sankcije protiv Ruske Federacije, koje su uvele međunarodne organizacije ili određene države - rekao je Dačić tokom posete Rusiji na poziv predsednika Državne dume Vjačeslava Volodina.

Dačić i Volodin su ocenili da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou i dinamična.

- Ostajemo posvećeni daljem razvoju bratskih odnosa. Imamo saradnju na visokom nivou, kao što je i saradnja naših predsednika. Imamo strateško partnerstvo i zajedničke interese, zajednička pitanja i izazove. Jedinstvo i solidarnost su veoma važni u ovom trenutku - rekao je Dačić, navodi se na sajtu ruske Dume.

On je izrazio zahvalnost ruskoj strani na pruženoj podršci u zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: pixabay.com

Volodin je istakao da se odnosi dve države razvijaju dinamično.

- Pokušavamo da pronađemo nove načine saradnje - nastavljamo međuparlamentarne kontakte u okviru grupa prijateljstva i počeli smo da koristimo format zajedničke komisije na visokom nivou - podsetio je on.

Dodao je da će to pomoći parlamentima dve države da unaprede svoju saradnju i doprinese jačanju saradnje Rusije i Srbije.

Sastanak Međuparlamentarne komisije na visokom nivou trebalo bi da bude održan u Beogradu ove jeseni.

Volodin je ocenio da je saradnja Rusije i Srbije u međunarodnim organizacijama efikasna te da se može poboljšati saradnjom odbora dva parlamenta.

- Delimo isto gledište o nekim pitanjima. Uvereni smo da je mešanje u unutrašnje stvari suverenih država nedopustivo. Naročito kada je reč o nametanju vrednosti. Imamo svoju istoriju, kulturu, tradiciju i religiju. I neprihvatljivo je kada neke države koriste međunarodne institucije i pokušavaju da nametnu svoje standarde i vrednosti našim državama - dodao je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading