SRBIJA DOBIJA BITKU SA KORONOM, ALI JEDAN GRAD JE U PROBLEMU: Doktor Kon otkriva zašto ima razloga za brigu!

Autor: Republika

Vesti

31.05.2021

18:13

Doktor Predrag Kon je rekao da u Novom Pazaru postoji problem, jer taj grad beleži samo 3 osobe novozaraženih manje od Beograda, koji je značajnije veći grad.

Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

Epidemiolog je rekao da se situacija iz dana u dan i iz nedelje u nedelju prati i da se još nisu stekli uslovi da se razgovara o organizaciji svadba i matura baš iz razloga što brojke ne padaju ravnomerno u celoj Srbiji.

- Mi imamo situaciju da se brojke stabilizuju iz nedelje u nedelju, istina, ne ravnomerno u zemlji. Jer je Beograd imao 37 novozaraženih, a Novi Pazar 34, to ne može da bude isto - rekao je dr Kon.

- Mi imamo jasne kriterijume i oni se poštuju, a najava da je moguće od 21. juna očekivati popuštanje mera je uslovna odluka. Prate se dnevni i nedeljni pokazatelji. Trenutno imamo 5 zaraženih na 100 hiljada stanovnika - rekao je dr Kon.

On je podsetio na popuštanja koja je danas najavio Krizni štab i napomenuo da smo pre sigurno čitavih osam meseci imali 37 zaraženih u glavnom gradu.

- Pod jedan, produženo je vreme rada ugostiteljskih objekata do ponoći, trafike će moći da rade od 00 do 24 sata, sastanci i simpozijumi mogu da budu za 200 ljudi, a svako ko se do ponoći prijavi može da račiuna na dodatne 3 hiljade. Dozvolili smo i da ljudi iz inostranstva mogu da uđu sa jednom dozom Džonson i Džonson vakcine jer se ona i prima samo u jednoj dozi - objasnio je Kon.

Dodao je i da se ukida besplatni PCR test za naše ljude koji odlaze u Nemačku.

 

 

Komentari (0)

Loading