Ministar Vulin: Nevažno je ko vlada Hrvatskom, svako ko je ubijao Srbe za njih je heroj!

Autor: Republika

Vesti

30.05.2021

16:07

Potpuno je nevažno da li Hrvatskom vlada SDP ili HDZ, kada je u pitanju odnos prema Srbima između hrvatskih partija nema razlike.

MUP Srbije
Aleksandar Vulin

- Svako ko je ubijao Srbe, za njih je heroj i čak, ni pravosnažne presude hrvatskih sudova, nisu razlog da se ubice Srba ne unaprede i nagrade. Milanović je vratio činove i odlikovanja ustaši, osuđenom ubici srpskih civila, Branimiru Glavašu. Da li je to Hrvatska preko koje mi treba da uđemo u EU, da li su to vrednosti koje Srbija treba da usvoji kao svoje - izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući potez hrvatskog predsednika Milanovića koji je Branimiru Glavašu, optuženom za ratne zločine nad Srbima, vratio odlikovanja i čin general-majora. 

- Očekujem da potpredsednik Vlade Hrvatske, predstavnik Srba gospodin Milošević, bez bljutavih pozivanja na budućnost i ponižavajućih izjava u kojima moli umesto da zahteva, jasno osudi nagrađivanje ubice Srba. Ako je mogao da se izvinjava na slavlju proterivanja Srba u Kninu, neka sada zatraži izvinjenje predsednika Hrvatske i povlačenje odluke o nagrađivanju ustaše i ubice. Hrvatski ambasador bi morao da bude pozvan da nam objasni neobjašnjivo, zašto se nagrađuje dokazani ustaša i ubica - rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Komentari (0)

Loading