PREDSEDNIK VUČIĆ SAOPŠTIO LEPE VESTI: Ovo je apsolutno najveća snaga Srbije!

Autor: Republika.rs

Vesti

27.05.2021

13:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je danas na Andrićevom vencu ručak za patrijarha Porfirija i episkope učesnike Sabora Srpske pravoslavne crkve.

RepublikaFoto: Printsrkin/Instagram

Vučić se potom obratio javnosti.

Razgovarali smo o ključnim pitanjima za srpski narod, razgovarali smo o situaciji na KiM i u RS, o svim problemima sa kojima se suočavamo, čini mi se da dobro razumemo jedni druge. Veoma je važno da imamo što bliže stavove i da možemo da ih delimo, razumevajući činjenicu da je crkva odvojena od države. Srbija je danas ekonomski snažnija nego ikada, raste brže nego ikada. Ukazao sam na brojne opasnosti – poručio je predsednik.

O Grčkoj i KiM

Otišli su na nivo više, sledeći korak, mi se nadamo da se to ne desi, bi bilo priznanje od strane Grčke. Mi smo pozvali grčkog ambasadora na razgovor ali nismo preduzimali nikakve mere jer se nadamo da neće ići sa daljim merama. Govore da neće priznati Kosovo, ali dopunjavaju svoje odnose sa Prištinom. To za nas nije lepa vest. To nije pitanje samo jedne zemlje, posle toga slede pritisci na druge zemlje. Ja očekujem više poseta naredne nedelje, očekujem dodatne pritiske. Težak politički period je ispred nas.

O Republici Srpskoj

Uvek ćemo biti podrška našem narodu.

O ekonomskom rastu

Imam lepe vesti, rast industrije je 34 odsto u ovom mesecu, prerađivačka industrija – rast od 42 odsto. To su dobre vesti za ljude, to su dobre plate, to je apsolutno najveća snaga Srbije – podvukao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading