LIDER SPAS RASKRINKAO ĐILASA NA NJEGOVOM TERENU! Šapić: Vučić ti bio dobar kad ti je dao 2 miliona!

Autor:

Vesti

24.05.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar Šapić, lider SPAS i predsednik opštine Novi Beograd, raskrinkao je Dragana Đilasa, predsednika SSP, i to praktično na njegovom terenu, ukazujući na opasno licemerje.

RepublikaFoto: Ministarstvo omladine i sporta
Aleksandar Šapić

Šapić je na televiziji N1, koja posluje pod kapom "Junajted medije", čiji je suvlasnik Đilasov stari partner Dragan Šolak, objasnio, kako vođen isključivo ličnim interesima, lider SSP ima dvostruke aršine.

- Đilas se navodno zalaže za pristojan govor, bez vređanja, a onda kaže: "Vučić je mentalno oboleo čovek." Pa nije mu bio mentalno oboleo kada je 2014. s njim dogovarao Beograd na vodi niti 2015, kada mu je zahvaljivao na dva miliona za organizaciju košarkaškog takmičenja - rekao je juče Šapić.

DUPLI ARŠINI

Istovremeno, nameće se pitanje kakve bi ekonomske rezultate Srbija, vođena Vučićem, napravila da nije "mentalno oboleo".

- Ovde se radi o potpuno dva sistema vrednosti. Đilasov sistem vrednosti podrazumeva viđenje države kao mogućnost za bogaćenje i otimanje državnih resursa na korist malog broja klike koja želi da živi na grbači građana Srbije. On je jasno pokazao svoje lice time što je njegov glavni rezultat iznošenje novca iz Srbije na račune koje se nalaze na egzotičnim destinacijama, što pokazuje pohlepu koja nije zabeležena na ovom prostorima. U cilju bogaćenja ništa mu nije sveto, pa ni udruživanje s mafijom i svima koji ne žele dobro Srbiji - kaže za Srpski telegraf poslanik SNS Vladimir Marinković.

RepublikaFoto: Tanjug

Dragane, gde su ti najbliži saradnici?

Šapiću je zasmetala i Đilasova izjava da je potpuno nevažno da li će on da bude kandidat za gradonačelnika jer o svemu u Beogradu odlučuju Vesić ili Vučić.

- Pošto to znači da sam karakterno smeće i podanik, pozivam ga da opiše moje karakterne osobine - rekao je Šapić.

Osvrćući se na Đilasovu poruku da "ne želi da komentariše svoje bliske saradnike", Šapić je zatražio od lidera SSP da počne sve da priča o njihovom odnosu, "samo da prestane da ga provlači kroz svoje tabloide, koji su trebali da budu jedinica mere objektivnog novinarstva".

- Ja već godinama ćutim i trudim se da budem korektan zbog prošlih vremena, da o nekim stvarima ne govorim, nemam svoje tabloide i medije. Pozivam Đilasa da počne da komentariše svoje saradnike. Pozivam ga da počne da govori o meni i da počne da govori o svim odnosima koje smo imali, može da pozove i druge svoje bliske saradnike, samo, pitanje je gde su oni jer ih oko njega više nema - poručio je lider SPAS.

Istakao je da među više od 50 ljudi koji su s njim vodili Beograd oko Đilasa više nema nijednog:

- Gde su ti bliski saradnici?

S druge strane, kako ističe, Vučić gradi Srbiju, brine za svakog građanina, radna mesta i u tom poslu ne štedi ni sebe ni svoju porodicu, a ni svoje saradnike - jedan jedini cilj je jaka Srbija:

- Zato Đilas i pribegava ovim uvredama najniže vrste svestan da, dok je Vučića, biće i jake Srbije i nikada više neće biti u prilici da sa svojom svitom skida kožu s leđa građana i ove države.

RASTU PLATE

Vučić je, inače, juče izjavio da je prosečna plata u martu iznosila 555 evra, a veruje da bi do kraja godine, uz trud i rad, mogle biti do 600 evra. To je maltene duplo više nego kada je 2014. postao premijer, što je pokazatelj vanrednog napretka Srbije.

- Imam dobru vest za sve ljude u Srbiji - prosečna plata u martu iznosila je tačno 555 evra. To je ono što smo čekali - poručio je Vučić u video-snimku objavljenom na Instagram nalogu "Budućnostsrbije".

Nisam u SNS da bih menjao Stefanovića

Lider SPAS kazao je da još ne zna da li će biti kandidat SNS za gradonačelnika Beograda na sledećim izborima, ali je dodao da će ta stranka sigurno izaći s najjačom formacijom. Ponovio je da su ista programska načela razlog za ujedinjenje SPAS i SNS.

- Nisam došao u SNS da bih bilo koga menjao. Vučić mi je ponudio da uđem u njegovu političku kuću, a šta ću biti, to će vreme da pokaže - rekao je Šapić.

Na pitanje da li zna na kojoj funkciji će biti u SNS Šapić je rekao da zna, ali da to ne želi još da otkriva:

- Ja sam dovoljno dugo u poslu i moje iskustvo mi ne dozvoljava da budem ni u euforiji niti u depresivnom stanju. Trudim se da mi bude hladna glava, da sačekamo 29. maj za tu informaciju na kojoj ću biti funkciji.

Znalo se, kako je objasnio, da je mart referentni mesec, a, prema preliminarnim podacima, plata u martu iznosila je 555 evra, što je u poređenju sa 330 evra, u vreme kada je on postao predsednik vlade, ogroman napredak Srbije:

- Zato ste zaslužni vi, a, pre svega, zaslužni ste zbog toga što Srbija više nije zemlja gubitnika, već pobednika, koja može u svemu da se takmiči i da pobeđuje one koji su, ne decenijama, već vekovima, bili ispred nas. I moramo da radimo i moramo da se trudimo i da se borimo da bismo pre kraja godine podigli plate na više od 600 evra. Uveren sam da zajedno, ujedinjeni to možemo da napravimo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ

Gube sa velikom razlikom

Vučić je, komentarišući Đilasovu izjavu da je on mentalno oboleo, uzvratio:

- Možete li onda da zamislite da sam normalan i zdrav, s koliko bi onda razlike gubili. Ja sam mentalno oboleo jer sam u 11 uveče obilazio bolnice, a hteo sam samo da pokažem ljudima da vredni radnici rade i treću smenu i spasavaju ljudima živote. Hiljade života smo spasli tim bolnicama, a to što Đilas kaže da sam mentalno oboleo, verovatno mu je za verovati, kao i za račune i sve ostalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading