PETKOVIĆ REAGOVAO NA BESMISLENE NAJAVE IZ PRIŠTINE: Kurti zamajava javnost, a sad je otišao korak dalje

Autor: Tanjug

Vesti

17.05.2021

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aljbin Kurti nastavlja da zamajava i svoju i međunarodnu javnost gotovo svakodnevnim izjavama o nekakvoj tužbi protiv zvaničnog Beograda za navodne ratne zločine i genocid, istakao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

RepublikaFoto: Tanjug
Petar Petković

On je ukazao da je predsednik prištinske vlade sada otišao i korak dalje, najavljujući osnivanje Instituta, koji će te zločine tobože dokumentovati.


- Takva mogućnost ne postoji ni u pravnoj literaturi niti praksi, a u takve najave ne veruje ni stručna ni politička javnost u Prištini. Beograd je više puta ponovio da je u pravnom smislu nemoguće da jedna teritorija, što takozvano Kosovo jeste prema Rezoluciji 1244 SB UN, tuži sopstvenu državu za ratne zločine, kada ne može biti stranka u postupku - istakao je Petković u saopštenju.

S toga su, napomeno je, i ove poslednje izjave Aljbina Kurtija ništavne i nemaju nikakvo pravno utemeljenje.

RepublikaFoto: Tanjug

 - Zato je potpuno jasno da najava tužbe kojom Kurti svaki čas preti, služi za dnevno-političke svrhe, kako bi se sakrili svi problemi sa kojima se stanovništvo na Kosovu i Metohiji suočava, počev od socijalno-ekonomskih pitanja, pa do nemogućnosti da se zštiti zdravlje ljudi i nabave preko potrebne vakcine protiv korona virusa - dodao je Petković.

Prema njegovim rečima, Kurti se možda nada da će, stalno pominjući navodne srpske zločine, prikriti svakodnevne fizičke napade na Srbe, njihovu imovinu, crkve i manastire, od strane albanskih terorista, na koje Priština nema nameru da reaguje, kao što nema nameru da počinioce ovakvih zlodela privede pravdi.

- Ali, Kurti dobro zna, da pravda možda jeste spora, ali je svakako dostižna i izvesna, a najbolji dokaz za to je suđenje bivšim kosovskim liderima u Hagu, za zločine nad Srbima i drugim nealbancima - dodaje se u saopštenju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading