ZATAŠKAVANJE ZLODELA JE ZLOČIN: Srbija će nastaviti da traga za istinom i pravdom za otete i ubijene na KiM!

Autor:

Vesti

14.05.2021

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Otmica rudara Žarka Spasića, koja se dogodila na današnji dan 1998. godine, označila je početak masovnog stradanja srpskog civilnog stanovništva na Kosovu i Metohiji, a za veliku većinu tih zločina do danas niko nije odgovarao", poručuje u saopštenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Žuta kuća

- Otmičari Žarka Spasića nisu pronađeni i privedeni pravdi. Nijedna od međunarodnih organizacija i niko od predstavnika privremenih institucija na Kosovu i Metohiji nije ponudio odgovore o sudbini Spasića i mnogih drugih naših sunarodnika - navode iz Kancelarije.

Kako kažu, nastaviće da i od Prištine i od međunarodne zajednice zahtevaju da sudbina otetih i nestalih Srba bude rasvetljena, jer imaju zajedničku odgovornost da proces pomirenja na Kosovu i Metohiji temelje na istini o zločinima i personalizovanju odgovornosti.

- Srbija će nastaviti da se seća svojih stradalih sunarodnika, ali i da traga za istinom i pravdom za otete i ubijene i za njihove porodice, koje imaju pravo da znaju šta se desilo sa njihovim najmilijima - poručuju iz Kancelarije i dodaju da "zahtevaju nastavak sprovođenja istrage o svim nestalim licima, kao i jednaka prava za sve žrtve, bez obzira na veru i naciju.

Takođe kažu i da će nastaviti da tragaju za otmičarima, koji imaju ime i prezime, i da insistiraju na njihovom kažnjavanju.

- Zataškavanje zločina je takođe zločin, a od procesa rasvetljavanja sudbine nestalih lica zavisiće u velikoj meri i proces pomirenja u regionu - zaključili su.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading