Fon der Lajen poslala VAŽNO PISMO Vučiću: Gradimo zajedno sigurnu budućnost!

Autor: Republika

Vesti

05.05.2021

16:01

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen uputila je pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kojem mu se zahvaljuje na "produktivnom sastanku u Briselu 26. aprila“.

Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Ursula fon der Lajen

U pismu naglašava da se posebno raduje saradnji na velikom projektu modernizacije železničke pruge Beograd-Niš-Preševo na granici Srbije sa Severnom Makedonijom.

Kako se navodi u pismu, fon der Lajen ističe da je pomenuti projekat "ogroman pomak i važna prekretnica u našim budućim odnosima“, te dodaje da je "srećna što se ovaj projekat nalazi u Ekonomskom i investicionom planu za Zapadni Balkan, koji je Evropska komisija usvojila prošle jeseni.“

Predsednica Evropske komisije dodaje da "komisija već radi punom parom na realizaciji projekta”.

Na kraju pisma koje je uputila predsedniku Srbije, Ursula fon der Lajen insistira na što bržoj i bližoj saradnji s Vučićem, a sve kako bi projekat modernizacije železnice bio što efikasniji.

Za pomenuti projekat ona je naglasila da je važan, posebno u ovom trenutku koji je nazvala izazovnim.

Radujem se što ću i dalje raditi sa Vama na izgradnji sigurne, zdrave i jake Evrope - navodi se u pismu fon der Lajenove.

Komentari (1)

Loading
Ivana

05.05.2021 22:33

Ovo je vrlo važno za našu državu i njene građane. Hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije žive bolje. Svakako je saradnja zaista jako važna.