"SRBE ŠTITI SAMO JAKA SRBIJA I NIKO VIŠE"! Ministar Vulin o ustaškoj akciji "Bljesak"!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2021

14:04

Pre dvadeset šest godina ustaše su izvele akciju "Bljesak", početak planskog i sistematskog etničkog čišćenja Srba u Slavoniji, podsetio je ministar policije Aleksandar Vulin.

Tanjug

- Kao i mnogo puta kasnije zaštita UN i međunarodnog prava se nije odnosila na Srbe. Srbe štiti samo jaka srpska država, a sve ostalo su laži u koje više nemamo prava da verujemo - izjavio je ministar policije i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom 26 godina od operacije "Bljesak". 

On je napomenuo da je tada sa prostora Zapadne Slavonije, za dva dana, proterano je 15.000 Srba, a ubijeno ili nestalo 283 Srba.

- Među njima 56 žena i osmoro dece. Do danas se ne zna ništa o sudbini 127 nestalih Srba. Tih 127 Srba su na spisku nestalih, onom istom spisku kojim Srbiji preti predsednik Hrvatske Zoran Milanović i kaže da će usloviti EU integracije Srbije rasvetljavanjem sudbine nestalih. Malo im je bilo što su ih proterali i pobili, pa sada i mrtvi Srbi treba da posluže za napad na Srbiju. Za koju godinu tražiće Hrvatska da se Srbija ne primi u EU dokle god ne objasni gde je sa spiska stanovnika Hrvatske nestalo 250.000 Srba, poslednji put viđenih dok beže pred kamama u akciji "Oluja". Za zločine u "Bljesku" niko nije odgovarao, kao što i neće - rekao je ministar i predsednik PS-a Vulin.  

 

 

Komentari (0)

Loading