KOSOVSKI ISTORIČARI IMAJU NEOBIČNU MOLBU ZA BAJDENA! Traže da im učini kao što je Jermenima!

Autor: Republika

Vesti

28.04.2021

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liga istoričara sa tzv. Kosova "Ali Hadri" traži od predsednika SAD Džoa Bajdena da zvanično prizna da je u periodu između 1998– 1999. Srbija počinila genocid nad Albancima.

RepublikaFoto: Media Centar/AP

Ova organizacija, tačnije njen ogranak iz Dečana, poslala je zahtev američkom ambasadoru Filipu Kosnetu da izvrši pritisak na Bajdena i prizna genocid nad Albancima, kao što je u subotu priznao genocid nad Jermenima, postavši tako prvi predsednik SAD koji je to učinio, piše Objektiv.

Predsednik SAD, veliki prijatelj Albanaca, Džo Bajden zvanično je priznao genocid koji je Osmansko carstvo počinilo u Jermeniji 1915. Nakon toga, zahtevamo da SAD zvanično priznaju genocid koji je počinila srpska država na (tzv.) Kosovu tokom 1998–1999 – naveli su istoričari sa Kosova u pismu koje je prenela Gazeta ekspres.

UBEĐIVANJE VAŠINGTONA

Oni ovim pismom ubeđuju američke vlasti da je Srbija počinila genocid na tzv. Kosovu i da je odgovorna za sva ubistva, masakre, silovanja, paljenja kuća i uništavanja kosovske ekonomije.

Podvlače i da je 22 godine nakon rata, sudbina mnogih Albanaca koji su nestali ostala nerasvetljena, dok za ubistva, osim Srba i Srbije, optužuju i Srpsku pravoslavnu crkvu. Navode i da postoje hiljade činjenica i dokaza koji svedoče o genocidu.

PRAZNE PRIČE

Komentarišući ovakav nastup kosovskih istoričara, srpski istoričar Aleksandar Raković ubeđen je da od Bajdenovog priznanja genocida Srba nad Albancima nema ništa.

To su samo prazne priče zasnovane na velikom prijateljstvu sa Amerikancima, ali nemaju nikakvog pokrića. Siguran sam da Bajden neće biti spreman na opasnu vratolomiju priznanja navodnog genocida u kojem bi se desio svetski presedan, gde bi žrtva postala vinovnik zločina. Pravi genocid desio se u tom periodu koji i oni pominju, ali nad Srbima, jer je njihova tzv. država skoro očišćena od pripadnika srpskog naroda – smatra srpski istoričar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading