RASKRINKANE ŠIPTARSKE LAŽI! Nemački ambasador se oglasio o prištinskoj verziji "non pejpera"

Autor: Republika

Vesti

27.04.2021

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački ambasador u Prištini Jorn Rode istakao je da Nemačka nema nikakve veze sa "non pejper" dokumentom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Nakon pisanja prištinske Koha ditore da su došli u posed "non pejpera", za koji tvrde da su ga sastavile Nemačka i Francuska, oglasio se nemački ambasador u Prištini.

Jorn Rode je putem svog Tviter profila objavio da je reč o lažnoj vesti.

- Taj takozvani "nemačko-francuski non pejper" dokument je laž! Možda taj papir postoji, ali sigurno nije nemačko-francuski - napisao je Rode i dodao da Nemačka u potpunosti podržava dijalog Beograda i Prištine pod okriljem EU i rukovodstvom Miroslava Lajčaka, što je nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas podvukao tokom boravka u Prištini prošlog četvrtka.

 

 

Podsetimo, prištinski list Koha dotore objavio je kao ekskluzivnu vest da je došao u posed "non pejpera" koji su navodno sastavile Nemačka i Francuska, a s ciljem privođenja kraju dijaloga Beograda i Prištine, i po kom je predviđeno na koji način bi Srbija mogla da prizna tzv. Kosovo.

Taj prištinski list tvrdi da su famozni dokument o kom bruji region, ali i Zapad, sastavile Francuska i Nemačka i da je namenjen nastavku dijaloga Beograda i Prištine i koji predviđa okvir za dalje pregovore.

Koha navodi da je u redakciju stigao dokument za koji se kaže da je "non pejper" koji su pripremile Nemačka i Francuska, kao zajedničku inicijativu ove dve zemlje za nastavak dijaloga i njegovo zaključivanje konačnim sporazumom.

Takođe, navodi se da bi se na Kosovu stvorio "autonomni okrug severnog Kosova" u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova. Srpska pravoslavna crkva imaće "privilegovan status", dok bi Srbija nakon ratifikacije pravno obavezujućeg sporazuma bila dužna da "ne ometa članstvo Kosova u međunarodnim i regionalnim organizacijama".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading