DANAS SE NAVRŠILO DESET GODINA OD SMRTI VELIKOG PISCA I JEDNOG OD OSNIVAČA SNS! Predsednik Vučić se setio Brane Crnčevića!

Autor: Republika

Vesti

14.04.2021

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan pre deset godina preminuo je srpski književnik Brana Crnčević, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić se na svom Instagram profilu prisetio ovog majstora pisane reči i jednog od osnivača SNS.

RepublikaFoto: printskrin/instagram

- Pre deset godina, tiho je otišao veliki čovek, naš saborac i prijatelj, jedan od osnivača Srpske napredne stranke, veliki Brana Crnčević. Majstor pisane reči, borac za bolju Srbiju, svedok epohe u kojem je naša zemlja prošla kroz ogromna iskušenja, neumorni branilac raseljenog srpskog naroda koji je okupljao i o kojem se brinuo kao predsednik Matice iseljenika - napisao je predsednik Vučić i dodao:

- Praznina u javnom, kulturnom i političkom životu nakon odlaska Brane Crnčevića, oseća se na svaki način. Njegov jedinstveni izraz obojen satirom, ironijom, ponekad čak i cinizmom, na upečatljiv način je ukazivao svima nama gde grešimo, šta je to što ne vidimo, a pogotovo – šta je to što ne želimo da vidimo. Zato se danas posebno sećamo njegovih britkih reči, poput: "Teško je biti Srbin, ali kasno".

On je naglasio da bi Crnčević sigurno da je živ bio ponosan na sve što je SNS u poslednjih 10 godina uradila.

- Brana bi danas bio ponosan na sve što smo postigli, jer je njegova stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratili smo dostojanstvo Srbiji koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio. To je i jedan od razloga zbog kojeg nekadašnja Ohridska ulica danas nosi njegovo ime.  A ja sam posebno ponosan zato što smo bili saborci, zato što sam imao čast da ga slušam i da od njega učim, da se sa njim posavetujem. I verujem da bi danas svim malodušnicima rekao: "Sklonite se, dolazi budućnost!" - napisao je Vučić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (32)

Loading
Jelena

14.04.2021 09:54

Brana bi bio ponosan na trenutno stanje drzave Srbije.

Nikola

14.04.2021 10:02

Veliki Brana Crncevic. Izuzetno pametan čovek je bio.

Milica

14.04.2021 10:03

Ovo je Srbija kakvu je on želeo. Slava mu.

Vlada

14.04.2021 10:19

Brana Crnčević je bio izuzetan covek. Predsednik je ucio od najboljeg.