VUČIĆ O POPUŠTANJU MERA: Slušaćemo Krizni štab, lekari najbolje znaju kako je u bolnicama!

Autor: Republika

Vesti

07.04.2021

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će ublažavanje mera zavisiti od preporuka Kriznog štaba.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik je danas bio na otvaranju "petlje Batajnica", a tom prilikom je odgovarao i na novinarska pitanja. Upitan kada će đaci biti vraćeni sa onlajn nastave u učionice, Vučić je odgovorio da će o svim pitanjima u vezi sa tim slušati preporuke Kriznog štaba.

- Slušaćemo Krizni štab, brojevi su bolji kada poredite sredu na sredu, utorak na utorak, ponedeljak na ponedeljak. Pogrešno tumačenje medija bilo, ne mogu da se porede utorak i ponedeljak, jer su pola ponedeljka brojevi od nedelje, kada ljudi manje idu da se testiraju - rekao je predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, procenti jesu nešto bolji, ali i dalje nisu dobri. Smanjuje se broj novozaraženih u Beogradu, Nišu, polako i u Novom Sadu i Kragujevcu, ističe Vučić i dodaje da su brojke iste u manjim mestima i da to nije dobro.

U apsolutnim brojevima, najveći je broj novozaraženih u Beogradu, kazao je predsednik nakon otvaranje petlje u Batajnici i dodao da će poštovati odluke Kriznog štaba i sve njihove preporuke:

- Nadam se da će brojevi nastaviti da padaju i to bi onda bila dobra vest, ali Krizni štab bolje zna kakva je situacija u bolnicama a naš posao je da ih slušamo - istakao je predsednik Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
sasa

07.04.2021 10:23

Srbija danas služi kao dobar primer mnogim zemljama na razvijenom Zapadu kako se države moraju boriti za svoj narod.

Tina

07.04.2021 10:31

Ja se nadam da su gradjani shvatili znacaj vakcinacije, jer svakodnevne brojke obolelih upravo od nas zavise. A kad se smanje, mere na snazi ce da se i promene. Znaci sve zavisi od nas.

Brankić

07.04.2021 14:39

Predsednik je i svojim primerom hteo da potstakne ljude na vakcinaciju pogotovo one koji se plaše bezbednosti

Brankić

07.04.2021 14:40

Samo dobrom imunizacijom i poštovanjem mera predostrožnosti možemo suzbiti epidemiju