AKCIJA "GNEV" JE TRAJNOG KARAKTERA: Srbija nije bezbedna zemlja za kriminalce!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je policijska akcija „Gnev“ trajnog karaktera i da je njen zadatak da svima onima koji su bezbednosno interesantni jasno poruči da na teritoriji naše zemlje ne mogu da se bave kriminalom i da će biti uhapšeni.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

- Postoji spisak bezbednosno interesantnih osoba koje se nalaze u svakoj opštini i zadatak policije je da ih sankcioniše. Padaće zbog utaje poreze, nelegalne gradnje, ilegalnog posedovanja oružja, dilovanja droge, jedino je važno da se ti ljudi, u skladu sa zakonom, sklone sa ulice - rekao je Vulin za TV "Hepi".

Ministar je precizirao da se akcija vodi protiv dilera droge i da policija ima nultu tolerancije na narkotike i ulični kriminal.

Kako je istakao, država neće dozvoliti da se ponovi grupa Veljka Belivuka i naglasio da je merilo uspeha države u borbi protiv organizovanog kriminala da svaka sledeća grupa bude manje opasna, lošije organizovana i da kraće traje.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da i čelni ljudi Srpske napredne stranke neće biti zaštićeni od zakona, ministar Vulin je naglasio da sa Vučićem nema nagodbi, već isključivo poštovanje zakona.

- Čuli ste predsednika Vučića. On nikada ne kaže ništa napamet i nikada ne kaže nešto što se neće desiti. Nema nagodbi, dogovora, ima samo zakon i niko nije iznad  njega - naveo je ministar Vulin i dodao da nije teško ostvariti rezultate kada imate podršku kakva je podrška predsednika Vučića, iskrena, dosledna i svakodnevna.

Ministar je istakao da uz tehnološki razvoj uspeh policije nije moguć bez običnog policajca, koji je njen stub.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova je pokrenulo važnu akciju vraćanja pozornika na ulice, u kvartove. Konkurs je raspisan za prvih 400 polaznika i ja pozivam sve mlade da se prijave, da sutra budu čuvari svojih komšija i sugrađana - rekao je ministar Vulin.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading