(VIDEO) VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ŠEIKOM NASEROM: Stvorili smo poverenje jedni prema drugima!

Autor:

Vesti

05.04.2021

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je šeika Nasera bin Hamada bin Isu Al Kalifu, izaslanika kralja Bahreina za humanitarne poslove, pitanja omladine i savetnika za nacionalnu bezbednost.

RepublikaFoto: printscreen/TVPink
Aleksandar Vučić

Nakon sastanka predsednika Srbije i izaslanika kralja Bahreina obratili su se javnosti.

- Stvorili smo poverenje nakon prvog sastanka u Bahreinu, to se danas nastavilo i u Beogradu - rekao je Vučić na početku obraćanja.

Kako kaže, pokazaćemo koliko smo opredeljeni da razvijamo saradnju u svim društvenim oblastima, od poljoprivrede do industrije.

- Otkrili smo mnoga polja na kojima možemo da razvijamo saradnju. Imaćemo mnogo razgovora u ova dva dana. Iskoristićemo to vreme da predstavimo Srbiju na najbolji mogući način - rekao je Vučić.

Kako kaže, pokrenuli su inicijativu da se oformi mešoviti komitet za saradnju.

- Ono što je važno, jeste da ćemo da pokušamo da pronađemo način za pokrivanje troškova za direktnu liniju između Beograda i Maname - rekao je Vučić i dodao da bi voleo da razvije i turističku liniju između dve zemlje.

- Zadovoljni smo što ste tako brzo posle moje posete rešili da dođete u Srbiju. Mi smo vrlo brzo u Manami ostvarili poverenje, i zato mi je izuzetno drago. Mi smo se danas dogovorili da donesemo određene akte, tačnije doneli smo odluku da izbegnemo dvostruko oporezivanje, zatim da podržavamo investicije, a kada dođe do posete kralja Bahreina potpisaćemo jedan sveobuhvatni državni sporazum - rekao je predsednik Vučić.

RepublikaFoto: Printscreen

Nakon obraćanja Vučića, javnosti se obratio i izaslanik kralja Bahreina.

Šeik Naser bin Hamad bin Isa al Kalifa je rekao da je počastvovan što predvodi uvaženu delegaciju, svega mesec dana nakon posete Vučića Manami.

- Želim da vam prenesem tople pozdrave kralja i prestolonaslednika. Mi smo zaista oduševljeni bili kada smo stigli u ovaj prelepi i istorijski grad Beograd, i što predvodimo prvu posetu vašoj prestonici - rekao je šeik Naser.

On je istakao da naše dve zemlje teže održivom razvoju i prosperitetu, i da ova poseta još jednom podvlači značaj naših veza, koje će biti osnažene bilateralnim sporazumima.

- Gospodine predsedniče, njegovo veličanstvo je naložilo otvaranje ambasade Kraljevine Bahrein u Beogradu, što je Vaša Vlada prihvatila. Gospodine predsedniče, hvala vam na srdačnom pozivu i gostoprimstvu, i nadam se da ću narednih dana istražiti još malo vašu divnu zemlju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Brankić

05.04.2021 16:56

Kraljevina Bahrein je pokazala da je prijatelj Srbije.

Brankić

05.04.2021 16:57

Sutra će Šeik moći da se upozna sa vojnim mogućnostima Srbije i sa našom ponudom kad je vojno naoružanje u pitanju. nadamo se dobrom izvozu u Bahrein.

Jana

05.04.2021 17:10

Srbija je zahvaljujuci Vucicu postala uvazena zemlja u koju vredi ulagati.

Vesna

05.04.2021 17:21

Za prijateljstvo uvek.