DARIJA ODUVALA MARINIKU: Moj brat nije sklopio posao sa EPS vredan tri miliona evra!

Autor: Republika

Vesti

02.04.2021

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević demantovala je danas tvrdnje potpredsednice SSP-a Marinike Tepić koja je optužila EPS i direktora tog preduzeća Milorada Grčića da je sa njenim bratom Bojanom Kisićem sklopio ugovor u iznosu od oko tri miliona evra.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ/Z. ZESTIĆ
Darija Kisić Tepavčević i Marinika Tepić

Na pitanje Tanjuga da li su tačne tvrdnje Marinike Tepić da je njen brat suvlasnik firme koja je sklopila posao sa EPS - om u vrednosti od tri miliona evra, Kisić Tepavčević je rekla da je to neistina i da je njen brat samo zaposlen u toj firmi.

- Moj brat nije ni vlasnik, niti suvlasnik, ni direktor, niti odgovorno lice ni u jednoj od firmi koje se spominju, on je jedan od zaposlenih, jedan od inženjera koji radi u firmi - istakla je Kisić Tepavčević u Palati Srbija, gde je sa direktorom Nacionalne službe za zapošljavanje Zoranom Martinovićem potpisala Sporazum o učinku NSZ za 2021. godinu.

Ministarka je dodala da u prethodnom periodu nikada nije komentarisala neistine koje su se pisale o njoj i njenoj porodici.

- Ističem i nadam se da ćete se složiti sa mnom, da mora da postoji odgovornost za javno izrečenu ili napisanu reč. Kao ministar za rad moram još jednom da napomenem da niko ne sme da bude diskriminisan da bi ostvarivao svoja prava, uključujući i pravo na rad - naglasila je Kisić.

Na pitanja novinara da li su potpuno netačni navodi Marinike Tepić, da li će njen brat nešto da preduzme i da li tu ima osnova za sukob interesa, Kisić je istakla da sve izrečene izjave Tepićke nisu istina i da je reč o lako proverljivim i transparentnim informacijama.

- Da to nije istina znaju i oni koji plasiraju te informacije. Ako ćemo slediti logiku razmišljanja gospođe Tepić koja meni nije razumljiva, ali po toj analogiji, s obzirom da je Tepić zaposlena u firmi Dragana Đilasa, moglo bi se onda reći da su to i njene firme. Ne smemo da na takav način pričamo i iznosimo informacije - rekla je ministarka.

Dodala je da bi više volela da svi zajedno rade na promociji vakcinacije.

Potpredsednica S SP-a Tepić optužila je u sredu EPS i njenog direktora Milorada Grčića da je sa bratom ministarke Darije Kisić Tepavčević, Bojanom Kisićem sklopio ugovor u iznosu od oko tri miliona evra i dodala da je firma njegovog partnera Siniše Narića, u proteklih šest meseci, prihodovala 16 miliona evra od ugovora sa različitim državnim firmama i institucijama.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Beograđanka

02.04.2021 18:02

Da li biste bili ljubazni da me uputite na deo izjave u kome je Kisićka "oduvala" Tepićku. Nas nekoliko je pokušavalo i ..ne nađosmo.