SINIŠA MALI O ĐILASOVIM TAJNIM RAČUNIMA: Institucije moraju da utvrde odakle mu toliki novac

Autor: Republika

Vesti

25.03.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija Siniša Mali govoreći o slučaju Dragana Đilasa i informacijama da lider Stranke slobode i pravde poseduje bankovne račune na Mauricijusu, izjavio je da je potpuno ubeđen da će zakon biti isti za sve.

RepublikaFoto: Tanjug/Strahinja Aćimović
Siniša Mali

Gostujući na televiziji "Happy", Siniša Mali je rekao da je Uprava za sprečavanja pranja novca već pokrenula svoju istragu, a da danas Poreska uprava kreće sa prikupljanjem podataka. 

- Ono što se desilo protekle nedelje, kada je Draganu Đilasu otkriveni računi na Mauricijusu, u Švajcarskoj i u Hong Kongu, to je nešto što treba da se istraži bez obzira na njegove krivične prijave. To neće sigurno sprečiti njegove krivične prijave. Jedna je proitv mene, ali to me neće sprečiti da govorim istinu - rekao je Siniša Mali. 

- Nikakva krivična prijava neće mene sprečiti da istina izađe na videlo. To je ogroman novac koji je Dragan Đilas zaradio, izneo, dok je bio na vlasti. Pre nego što si ušao u politiku zaradio si 75 hiljada evra, javno si to rekao i priznao. Kada si izašao iz politike, odjedampunt imaš desetine, da ne kažem stotine miliona evra, pa odakle i da li si ti platio porez? - upitao se Mali.

Ministar finansija je podvukao da je ovo jedna od najvažnijih stvari koje institucije moraju da istraže kako bi se otkrila prava istina o tome odakle Draganu Đilasu najedanput toliko novca na brojnim računima širom sveta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Lane

25.03.2021 10:04

Djiki će konačno da plati za sve !

Nikola

25.03.2021 10:17

Nista lepse nego videti Djilasa iza resetaka.

Jelisaveta

25.03.2021 10:27

Verujem u nadlezne institucije i u njihov rad, i da ce konacno izaci na videlo svi Djilasovi racuni, za koje ce biti ostro kaznjen.

ElezM

25.03.2021 10:49

Dokazano je da je Đilas bio i ostao lopov od njega nema većeg prevaranta i lopova on mora da odgovara za sve što je uradio u ovoj zemlji. Treba mu sav taj novac koji je stekao na nezakonit način oduzeti njemu je mesto na dugoj robiji.