(FOTO) ĐILAS SE PLAŠI HAPŠENJA! Pokrenuta propagandna mašinerija - ŠOLAK BRANI PRIJATELJA TAJKUNA

Autor: Republika

Vesti

25.03.2021

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samozvani lider sprske opozicije, žuti tajkun Dragan Đilas strahuje da će biti uhapšen pošto je otkriveno da na brojnim računima u poreskim rajevima ima milione za koje se sumnja da ih je stekao mimo zakona, otkriva Republika!

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Nevin k'o francuska sobarica: Dragan Đilas

Nakon što su propali svi Đilasovi pokušaji da se opere od afere "Mauricijus", koja već dve nedelje trese političku scenu u Srbiji, lider Stranke slobode i pravde upregao je svu medijsku mašineriju koju kontroliše sa imenjakom Draganom Šolakom kako bi javnost u Srbiji uverio u svoje tobožnje poštenje.

O tome svedoče i naslovi objavljeni u Đilasovim i Šolakovim propagandnim glasilima, koji su gotovo istovremeno objavili Đilasovu izjavu da ga "ne bi čudilo da bude priveden".

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Objava na portalu N1

Da je reč o specijalnoj medijskoj operaciji čiji je cilj da se najpoznatiji tajkun u Srbiji spasi neviđene bruke i skandala, jasno je i na osnovu toga što su Šolakovim medijima objavljeni skoro pa identični naslovi iz intervjua koji je Đilas dao za nedeljnik Vreme.

Očekujem i krivične prijave, a ne bi me čudilo da me privedu - izjavio je Đilas, a njegovu izjavu, sa gotovo identičnim naslovima brže bolje preneli su N1, Danas, Nova S i Đilasov lični portal Direktno.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
I niskotiražni tabloid Danas potrčao da od Đilsa pravi žrtvu

Kako objašnjava izvor Republike, upravo uprezanje svih medija koje drži po svojom kontrolom, dokaz je više da je tajkun u strašnoj panici.

- Svi dosadašnji pokušaji Đilasa da se spasi moralne, političke, ali i krivične odgovornosti već su pali u vodu! Država je rešena da istraži sve njegove račune i sve zakulne finaniske malverzacije i sve račune u poreskim rajevima od Mauricijusa do Hong Konga i zbog toga je tajkun u strašnoj panici - kaže naš izvor i dodaje da je cela strategija osmišljena kako bi se Đilas predstavio kao žrtva političkog progona.

- Umesto da odgovori na pitanja kako je zaradio enormno bogatstvo, odakle mu pare, da li je platio porez i mnogo druga, propagandna mašinerija angažovana je kako bi se unapred izgradio alibi a Đilas predstavio kao žrtva tobožnje diktature - konstatuje naš izvor. 

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
U službi tajkunskog gazde: Nova S prenela Đilasovu izjavu 

Podsetimo, ministar finansija Siniša Mali, govoreći o aferi Mauricijus, obelodanio je da je Uprava za sprečavanja pranja novca već pokrenula svoju istragu, a da danas Poreska uprava kreće sa prikupljanjem podataka.

Ono što se desilo protekle nedelje, kada je Draganu Đilasu otkriveni računi na Mauricijusu, u Švajcarskoj i u Hong Kongu, to je nešto što treba da se istraži bez obzira na njegove krivične prijave. To neće sigurno sprečiti njegove krivične prijave. Jedna je proitv mene, ali to me neće sprečiti da govorim istinu - rekao je Siniša Mali.

Umesto odgovora, vređa novinare

Podsetimo, Dragan Đilas prethodnih dana nije želeo da odgovara na pitanja u vezi sa tajnim milionskim računima, umesto toga vređao je novinare, između ostalog i novinare Srpkog telegrafa.

O tome je Republika već pisala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
ElezM

25.03.2021 11:49

On mora da bude priveden i procesuiran njemu je mesto iza rešetaka takvom kriminalcu je mesto na doživotnoj robiji.

Marina

25.03.2021 12:17

Djilas ima razloga za brigu

Milan

25.03.2021 17:07

Ako nije kriv cega se plasi i zasto se plasi...

Svetlana

26.03.2021 00:33

Da je radio kako treba,ne bi imao razloga za strah.