ĐACI KREĆU U ŠKOLU ZBOG OCENJIVANJA! Svi se moraju pridržavati ovih mera!

Autor: Republika

Vesti

25.03.2021

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon jučerašnje sednice Kriznog štaba odlučeno je da sve dosadašnje mere ostaju na snazi, te da nema otvaranja tržnih centara i ugostiteljskih objekata.

Što se đaka tiče, i dalje važi odluka da mlađi osnovci pohađaju časove u školama, a da stariji osnovci i srednjoškolci idu onlajn, ali na današnjoj sednici uvedena je i jedna novina.

Naime, Krizni štab je usvojio zahtev Ministarstva prosvete da se omogući učenicima da, dok traje nastava na daljinu, u manjim grupama, uz striktno poštovanje epidemioloških mera, mogu da dođu u školu da odgovaraju i budu ocenjeni ili poprave ocenu. U skladu s odlukama Kriznog štaba, Ministarstvo je danas definisalo uputstvo i prosledilo ga školskim upravama.

Kako saznaje "Blic", svaka škola će u skladu sa svojim mogućnostima ili potrebama odrediti dinamiku, a uslov je da učenici dolaze u manjim grupama. Pojedine mere su nepromenjene - maske i držanje distance.

Krizni štab odobrio je ovaj zahtev Ministarstva prosvete jer su do kraja godine ostala nepuna dva meseca u kojima ima i prazničnih dana. Direktori i nastavni kadar organizovaće propitivanje i ocenjivanje u skladu sa potrebama đaka i mogućnostima koje prostor u školi dozvoljava.

Podsećamo na epidemiološke mere koje su ranije propisane, a koje i dalje važe:

- Učenici, nastavno i nenastavno školsko osoblje ne treba da dolaze u školu ukoliko imaju povišenu telesnu temperaturu i/ili simptome respiratorne infekcije.

- Pre odlaska u školu, roditelji bi trebalo deci da provere telesnu temperaturu

- Pridržavanje mere fizičke distance po kojoj svaki đak treba da sedi sam u klupi, a boravak u učionicama treba da bude sa najviše 15 đaka na četiri metra kvadratna po detetu

- Školsko nastavno i nenastavno osoblje sve vreme boravka u školi treba da nose maske.

- Masku učenik treba da nosi pri ulasku u školu pa sve do dolaska do svoje klupe.

- Maska se obavezno koristi i prilikom odgovaranja i svakog razgovora.

- Maska se obavezno koristi i prilikom bilo kojeg kretanja van klupe

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading