Ðurić: Saučešće građanima SAD i porodicama stradalih

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

23.03.2021

21:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Srbije u Vašingtonu Marko Ðurić uputio je večeras izraze najdubljeg saučešće svim građanima SAD i porodicama stradalih u pucnjavi u Koloradu, među kojima je i mladić srpskog porekla Neven Stanišić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Marko Đurić

- Sa tugom sam primio vest o jučerašnjem tragičnom incidentu u gradu Bolderu u Koloradu. Ovim putem upućujemo izraze najdubljeg saučešća svim građanima SAD, kao i iskrenog saosećanja sa porodicama nastradalih, među kojima je i mladić srpskog porekla Neven Stanišić - naveo je Ðurić na Tviteru.



Među deset žrtava pucnjave u supermarketu u saveznoj američkoj državi Kolorado je i 23-godišnji Srbin Neven Stanišić, parohijan u srpskoj pravoslavnoj crkvi Jovan Krstitelj u Lejkvudu, rečeno je ranije danas za "Blic" u toj crkvi.

Kako navode, Stanišić je krenuo na posao kada je došlo do pucnjave.

Policija je danas identifikovala 21-ogodišnjeg muškarca kao osumnjičenog za pucnjavu, u kojoj je ubijeno 10 osoba, među kojima je je i jedan policajac, dodaje AP.

Osumnjičeni je Ahmad Al Alivi Alisa iz Arvade, predgrađa Denvera.

On se trenutno nalazi u bolnici, a trebalo bi da kasnije danas bude prebačen u okružni zatvor zbog optužbi za ubistvo.

Istražitelji još nisu utvrdili motiv pucnjave, ali vlasti veruju da je on jedini napadač, rekao je tužilac okruga Bolder Majkl Doreti.

Pucnjava se dogodila sinoć u prodavnici King Supers u Bolderu, koji se nalazi na oko 40 kilometara severozapadno od Denvera. U Bolderu se nalazi Univerzitet Kolorada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading