MINISTAR VULIN RAZGOVARAO SA PRIPADNIKOM SAJ-a I NAŠIM NAJBOLJIM ULTRAMARATONCEM JOVICOM SPAJIĆEM!

Autor: Republika

Vesti

15.03.2021

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa pripadnikom Specijalne antiterorističke jedinice i našim najboljim ultramaratoncem Jovicom Spajićem i čestitao mu na pobedi koju je ostvario u jednoj od najzahtevnijih trka na svetu "Iditarod 350", koja je održana na Aljasci.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin i Jovica Spajić

Jovica Spajić pobedio je u trci "Iditarod 350", čija je dužina staze 352,3 milje (565 kilometara), a temperatura tokom trke ide i do minus 25. Spajić je stazu prešao za sedam dana, četiri sata i 29 minuta i do cilja stigao 27 sati pre drugoplasiranog ultramaratonca, koji je za njim zastao oko 65 kilometara.

Ministar Vulin, koji je Spajića za ostvareni podvig novčano nagradio, istakao je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ne čini samo oprema i tehnika, već na prvom mestu ljudi.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova neće dozvoliti da u narednom periodu ovakvi takmičari i pripadnici Ministarstva razmišljaju o kotizacijama ili avionskim kartama. Ministarstvo unutrašnjih poslova  učiniće  sve da se oni koncentrišu na svoj zadatak, da što bolje predstave Ministarstvo, svoju jedinicu i našu voljenu Srbiju - istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, kada imate ljude poput Spajića, onda znate da je svako ulaganje u policiju i u sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova ispravno i opravdano, kada znate da imate ljude koji mogu da se takmiče sa najboljima u svetu, u koje su uloženi milioni.

Ministar je naglasio da za razliku od kolega sa kojima se takmiče ovi ljudi imaju svoj posao i da su oni prvo i pre svega pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, pripadnici SAJ-a i dobri policajci.

Naš najbolji ultramaratonac Spajić istakao je da je trka bila izuzetno zahtevna u svakom segmentu, fizički, mentalno, logistički, ali da je dao i poslednji atom snage i sve od sebe da opet na pravi način predstavi našu Srbiju, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Specijalnu antiterorističku jedinicu, porodicu, prijatelje.

Spajić je objasnio da se trka održava na Aljasci u najzahtevnijem periodu godine, kada temperature idu i do - 25, - 30 stepena celzijusovih, kao i da je staza duga 352,3 milje, što iznosi 565 kilometara.

On je objasnio da za ovu trku ne postoji prijava, već da se u njoj učestvuje po pozivu  na osnovu ranijih kvalifikacija, za koje se izborio sa nekoliko vezanih pobeda na velikim zimskim ultramaratonima po celom svetu. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading