DOKTOR KON PROGOVORIO O OSTAVCI: Ovako je odgovorio doktoru Šekleru

Autor: Republika

Vesti

13.03.2021

11:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon prokomentarisao je odluku o novim mere koje su donesene na jučerašnoj sednici Kriznog štaba.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Predrag Kon

On je jutros bio gost Jutarnjeg programa televizije Prva, a odgovorio je i dr Milanku Šekleru koji je izvjavio da treba u svemu biti kategoričniji.

- Dr Šekler ne vidi dalje od ovog. Šta znači da damo ostavku? Doći će neki drugi koji će da podnese ostavku za nedelju dana. Nema tu priče "ne igra mi se više, idem dalje". I ta zamišljena priča da bi sve fukncionisalo da je neko drugi, to nije tako - kazao je dr Kon.

Napomenuo je još jednom da je medicinski deo za oštre mere.

- Kako nekome objasniti ko veruje da sve radimo pogrešno. Mi smo za oštre mere. Smatram da ne može drugačije. Kada se kaže da nismo potrebni tamo, neka tvrde tako. Ja kažem da jesmo. I ne postoji ništa između. Mi stojimo iza toga i tvrdimo da je jedini način da se spusti aktivnost virusa ono što smo predložili. U krajnjem slučaju konačna odluka svakako nije na Medicinskom delu Kriznog štaba - objasnio je dr Kon.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

- Mišljenje Medicinskog dela je da mora da se sačuva zdravstveni sistem jer će se povećati smrtnost i od kovida i od drugih bolesti. Sprečavanje kontakata uz masovnu vakcinaciju jedino može da pomogne. Jasno mi je da tu trpi ekonomija, ali mi moramo da stojimo pri tom stavu, sve ostalo je odluka države - rekao je član Kriznog štaba.

Na pitanje da li nas od ponedeljka očekuju rigoroznije mere, dr Kon je bio jasan.

- Mi smo jako čvrsti i tvrdi na ovom stanovištu. Odluka će, nadam se biti onakva kakvu mi predlažemo. Veći je pritisak sada kada ponovo mnoge ustanove prelaze u kovid sistem. Elastičnost zdravstvenog sistema pokazala se esktremno dobro, ali više ne sme da bude takva jer ćemo imati veliku smrtnost - zaključio je on.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mirko

13.03.2021 13:48

Ovaj polusvet donosi neke odluke, zato i jesmo gde smo.

Odgovori 1 15
Žika

13.03.2021 14:46

@Mirko - Ovo su lekari a ti si polusvet.

Vojvoda

13.03.2021 17:01

Lekari nisu nikakav polusvet. Oni leče i spasavaju narod,