PREDSEDNIK SRBIJE LIČNO POZVAO KRALJA BAHREINA DA POSETI SRBIJU!

Autor: Republika.rs

Vesti

13.03.2021

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uveren sam da ćete kao drag gost naše zemlje iskusiti čuveno i tradicionalno srpsko gostoprimstvo, istakao je predsednik Vučić.

RepublikaFoto: tanjug/zoran mirković
Aleksandar Vučić u poseti Bahreinu

Predsednik Vučić rekao je da je Bahrein, iako je zemlja koja je geografski udaljena od Srbije, zemlja koja je bliska našim srcima i koja je pružila nesebičnu i pravovremenu podršku onda kada je to nama bilo potrebno, poslavši značajne količine medicinske pomoći u januaru što nikada nećemo zaboraviti.

- Moja poseta Bahreinu je pokazatelj, nastavka negovanja prijateljskih veza i dobrih odnosa, ali i više od toga – ona otvara brojne mogućnosti za saradnju u cilju napretka i dobrobiti naših dveju zemalja i naših naroda. Posvećeni smo daljem produbljivanju političkih i ekonomskih veza između Srbije i Kraljevine Bahrein - poručio je on.

Vučić je kazao da će, kada ova teška i sumorna vremena, puna neizvesnosti, izazvana globalnom pandemijom Kovid19 budu iza nas, moći da se pokrenu svi odgovarajući mehanizmi kako bi se ostvarili zajednički ciljevi i istovremeno pružio doprinos opštem napretku i blagostanju.

Kralj Bahreina zahvalan je predsedniku Vučiću na poseti:

- Mi u Kraljevini Bahrein smatramo da je vaša poseta našoj zemlji važan istorijski korak. Ponosni smo što ste prvi predsednik prijateljske Srbije koji je došao u posetu, koju vidimo kao važan pokazatelj jačine naših veza, zasnovanih na uzajamnom poštovanju - istakao je kralj Bahreina na početku sastanka delegacije dve zemlje.


Istakao je da je poseta predsednika Srbije izvanredna mogućnost za uspostavljanje snažnog okvira za političke konsultacije i nastavak koordinacije u vezi sa regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

On je rekao da se unapred raduje realizaciji tih ciljeva "posredstvom Memoranduma o razumevanju ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja, i putem radnih mehanizama oko kojih ćemo se dogovoriti - objasnio je on.

Kralj Bahreina Hamad bin Isa al Kalifa naglasio je da to predstavlja i idealnu priliku da se razmotre načini kako da se preduzmu zajednički koraci u oblasti ekonomije i trgovine, turizmu, poljoprivredi i investicija u prirodne resurse.

- To činimo u cilju unapređenja zajedničkih interesa I jačanja položaja naših država na međunarodnom planu, na dobrobit naših dveju zemalja, doprinoseći na taj način prosperitetu i miru u svetu - rekao je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Marko

13.03.2021 09:54

Predsednik predstavlja Srbiju u svetu na najbolji mogući način.

Biljana

13.03.2021 10:00

Bice nam veliko zadovoljstvo i cast da ugostimo kralja Bahreina. Verujemo da ce nam to zadovoljstvo uskoro i priustiti.

Mile

13.03.2021 10:21

Velika cast za nasu zemlju i predsednika Vucica, ujedno sansa za produbljivanje ekonomske saradnje i bilateralnih odnosa sa ovom bogatom zalivskom kraljevinom.

Marina

13.03.2021 10:32

Predsednik predstavlja Srbiju u svetu na najbolji mogući način.