Hapšenje gradonačelnika je zastrašivanje zaposlenih: Direktor kancelarije za KiM Petković osudio potez Prištine

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Vesti

12.03.2021

13:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković najoštrije je osudio hapšenje srpskog gradonačelnika opštine Klokot i zastrašivanje i odmazdu nad zaposlenima u zgradi opštine.

RepublikaFoto: Tanjug
Petar Petković

Petković u saopštenju navodi da su pripadnici specijalne kosovske policije pod punim naoružanjem upali danas u prostorije srpske opštine Klokot i uhapsili gradonačelnika Božidara Dejanovića, koji je pod policijskom pratnjom sproveden u Prištinu i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

- On je uhapšen bez ikakvog pravnog osnova ili valjanih dokaza, a neposredno nakon njega uhapšen je i Dejan Vlajković, direktor odeljenja za Urbanizam opštine Klokot - navodi se u saopštenju i dodaje da im je Kancelarija već obezbedila pravnog zastupnika, a o postupanju prema njima obavestili su sve relevantne međunarodne institucije.


Takođe, od relevantnih međunarodnih organizacija i od Brisela zatražena je hitna i odlučna akcija.

Kako se navodi u saoštenju, prilikom upada u prostorije opštine specijalne snage kosovske policije izvršili su premetačinu, a u nastavku akcije upali su i u nekoliko srpskih kuća u kojima žive politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije.

- Ovakvo brutalno ponašanje kosovske policije predstavlja nastavak pritiska i ugnjetavanja kojem su kontinuirano izloženi sropski predstavnici na teritoriji Kosova i Metohije, kao i vid zastrašivanja naroda i slanja poruke da za njih nema mira i normalnog života - ocenjuje PETKOVIĆ dodajući da je očigledna bila namera udara i pritiska na izbornu volju građana u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji.

Podsećaju da je toj vrsti pritisaka srpski narod bio izložen ne samo tokom izborne kampanje nego očigledno još snažnije u periodu nakon izbora.

- Nedopustivo je da neko baca senku na ubedljivu i istorijsku pobedu Srpske liste koja je nesporna i koja je osvojila 96,14 odsto glasova srpskog stanovništa na Kosovu i Metohiji. Svakoga dana svedoci smo brojnih vesti i video priloga o brutalnim izbornim manipulacijama od strane albanskih političkih predstavnika koji bi sada očigledno želeli da svoje izborne mahinacije zamaskiraju napadom na Srbe i predstavnike Srpske liste - navodi se u saopštenju uz poruku:"Takve scenarije napada i brutalnog obračuna sa srpskim narodom na KiM nećemo dozvoliti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading